Näin keität maailman parasta suodatinkahvia kotona

maalis 10, 2016 | Lifestyle miehet, Lifestyle naiset | 0 Kommenttia

Sanotaan, että Suomessa juodaan maailman eniten kahvia. Se, onko Suomessa noin yleensä tarjolla parhainta mahdollista kahvia on toisaalta kysymys, johon harva vastaa myöntävästi. Kotioloissa tuon tumman, höyryävän elämäneliksiirin laatuun ja makuun voi vaikutta hyvin paljon itse. Pienellä vaivalla saatat muuttaa kahvihetkesi täysin uusiin svääreihin ja oikeasti nauttia siitä. Unohda siis palaneelta tai etäisesti biojätteeltä maistuva litku ja satsaa hieman muuhunkin, kuin riittävään kofeiinipitoisuuteen.

1. Älä käytä kahvipannua veden kaatamiseen

Kahvipannussa on huuhtelusta huolimatta kahvin jäämiä. Jos ne päätyvät kahviveden kanssa koneen sisään, se tekee laitteesta nopeasti likaisen ja vaikuttaa negatiivisesti kahvin makuun. Ota siis erillinen vesikannu, jolla liruttelet puhtaan, kirkkaan veden paikalleen.

2. Käytä kylmää vettä

Raikas, kirkas ja kylmä vesi on myös tekijänä kahvin maussa. Suomalaisina olemme onnekkaita, sillä hanoistamme valuu täydellistä kahvinkeittovettä ilman kummempaa kikkailua. Laita hana siniselle ja odota hetki oikeaa lämpötilaa. Pieni ja maksuton vaiva nautittavamman kahvin saamiseksi.

3. Puhdista kahvikoneesi tasaisin väliajoin

Koneen puhtaus on raikkaan veden kanssa avaintekijä hyvään kahviin. Vanhat kahvin rippeet aiheuttavat ajan kanssa epämääräistä ja tunkkaista makua. Pese siis pannu usein ja osta toisinaan kaupasta keittimen puhdistukseen tarkoitettua ainetta, joka kulkee koneen kaikkien röörien läpi. Myös suodatinpussipaikan huuhtelu ja puhdas kahvimuki kannattaa ottaa käyttöön.

4. Panosta kahvin laatuun ja makuun

Usko tai älä, kahvien mauissa on viinien lailla hyvin paljon eroja. On tummaa, suklaista, hedelmäistä, väkevää ja mietoa. Jos kahvisi on aina yhtä juhlavaa ja mokkaa, olisi kenties aika kokeilla jotain eksoottisempaa. Kauppojen hyllyt notkuvat muodin mukaisesti erilaisia suodatinkahvivaihtoehtoja tai voit jopa tehdä retken erikoismepaan kahvipapumyymälään. Omien papujen jauhaminen saattaa kuulostaa hifistelyltä, mutta takaa ihanan kahvikokemuksen. Wilfan Svart Nymalt -kahvimylly toimii hyvin monenlaiselle käyttäjälle helppokäyttöisyytensä ja monipuolisten mahdollisuuksiensa ansiosta. Kyseessä on hintaluokassaan ainoa mylly, jossa terä murskaa pavut, sen sijaan, että jauhaisi pavut leikkaamalla ne. Tämän tekniikan etu on, että kahvipapujen aromit säilyvät parhaalla mahdollisella tavalla, eikä niissä oleva rasva roisku myllyyn ja pääse vaikuttamaan erilaisten kahvien makuun. Myllyssä on viisi karkeusastetta, joiden sisällä on lisäksi hienosäätö, joten saat helposti käyttämääsi kahvinvalmistusmenetelmään sopivaa kahvia.

5. Satsaa kunnon kahvinkeittimeen

Tietenkin itse kahvinkeitin on suuressa roolissa kahvin lopputuloksen kannalta. Parasta mahdollista kahvia saa, kun ei tingi koneen laadusta lainkaan. Maailman eniten kahvia kuluttavalle kansalle sopii hyvin laite, jonka sanotaan valmistavan maailman parasta suodatinkahvia. Wilfan Svart Presisjon on suunniteltu viimeistä piirtoa myöden optimaaliseen kahvin valmistamiseen maailmanmestari barista Tim Wendelboen kanssa. Vesisäiliö on irroitettava, joten saat puhtaan veden lisättyä helposti suoraan hanasta ja pidettyä kahvinkeittimen koneiston puhtaana. Keitin pitää myös huolen siitä, että kahvin lämpötila pysyy täydellisenä valmistuksen aikana, eikä keitin myöskään ylikuumenna pannulle jäänyttä satsia pilalle.

Svart Presisjon on kahvinkeitin, jollaista et ole ennen kokenut – tarkka, harkitusti suunniteltu ja moderni keitin, jonka lämpötilan tarkkuus on ainutlaatuinen markkinoilla ja jossa on monia hienouksia, joiden avulla täydellisen kahvin valmistaminen onnistuu kaikilta. Suodatintelineessä on säädettävä tippalukko, jolla voit säätää veden läpivirtausta veden määrän mukaan ja saat aina sopivan uuttoajan kahville. Kahvisi maistuu aina yhtä hyvältä – keitit sitten yhden kupin tai täyden pannun.

– Aino P.

(Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Wilfan kanssa.)

 

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: