Näillä 6 vinkillä aamusi alkavat paremmin!

syys 30, 2015 | Lifestyle miehet, Lifestyle naiset | 0 Kommenttia

Inhoatko aamuja? Näillä kuudella pienellä muutoksella muutat aamusi alkamaan paremmin. Aamun ensimmäiset minuutit ovat päivän tärkeimpiä ja voivat saada sinut positiiviseksi ja tuotteliaaksi. Ideaalinen tilanne on, että sinulla on sisäinen kello, joka herättää sinut oikeaan aikaan aamulla ja tunnet itsesi levänneeksi ja hyvinvoivaksi. Usein tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, vaan elektroninen herätyskello herättää sinut REM-unesta ja tunnet itsesi huonotuuliseksi ja väsyneeksi.

Herätyskellon laittaminen pois päältä on vain osa taistelua. Seuraavilla vinkeillä teet aamuistasi parempia samalla kun vähennät vanhoja huonoja tapojasi.

1. Anna itsellesi 15 minuuttia ilman somea tai telkkaria

Puhelimen näpräys heti aamusta alkaa, kun suljet herätyskellon pois päältä. Saatat selailla sähköposteja, Facebookia tai Instagramia. Kokeile aloittaa aamu laittamalla vain herätyskello pois päältä ja sen jälkeen jättää puhelin rauhaan. Aivosi heräävät uuteen päivään aivan eri tavalla, kun et ole heti kiinni ruudussa!

2. Vaihda kahvi sitruunaveteen

Sitruunavedellä on monia hyötyjä – mutta se tulee juoda heti ensimmäiseksi aamulla. Se laittaa aineenvaihduntasi käyntiin, mikä polttaa rasvaa, puhdistaa suun ja kurkun ja antaa energiaa päivään. Odota 30 minuuttia sitruunaveden juomisen jälkeen ennen kuin harjaat hampaat, juot tai syöt. Tämä voi olla vaikeaa kahviaddikteille, mutta pystyt malttamaan 30 minuuttia ja pian huomaat, ettei kahvi ole enää tarpeellinen aamuisin.

3. Nouse sängystä oikein

On monia huonoja tapoja nousta sängystä, ja vain yksi oikea tapa. Käänny oikealle kyljelle, työnnä itsesi istuma-asentoon selkä suorana ennen nousemista. Tämä on lempein tapa nousta sängystä – se vie paineen pois sydämestä ja selästä. Se on myös helppo rituaali toteuttaa joka aamu oikein.  

4. Aseta päivällesi tavoitteet

Samalla kun venyttelet sängyssä tai valmistat sitruunavettä, aseta päivälle tavoitteita. Rajoita tavoitteet kuitenkin kolmeen. Ne voivat olla lounaan mukaan ottaminen kotoa, sen sijaan että kävisit lounaalla ulkona – säästät myös rahaa. Osallistuminen iltapäivän joogatunnille tai ajan varaaminen lääkärille, jota olet siirtänyt päivästä toiseen.

5. Venyttele

Venyttely on niin itsestäänselvää, mutta silti monet ihmiset jättävät sen huomiotta. Voit venytellä sängyssä kevyesti jalat, kädet ja lisätä liikkuvuutta.

Kuuntele kehoasi, aloita rauhallisesti ja venyttele koko kroppa tai vain yksittäinen kehonosa ja tunnustele miltä tuntuu sillä hetkellä. Kehosi on juuri ollut levossa monta tuntia – et voi odottaa sen olevan lämmitelty ja energinen heti.

6. Meditoi

Älä skippaa tätä kohtaa sen takia, että se saattaa kuulostaa tylsältä tai et pidä siitä tai sinulla ei ole aikaa. Meditointi on yhtä tylsää, pitkää tai lyhyttä kuin teet siitä. Onnistunut meditointi saattaa kestää vain muutaman sekunnin. Istu mukavassa asennossa ja keskity puhdistamaan mielesi. Vaikka se kestäisi alle minuutin, se voi auttaa sinun henkistä hyvinvointia ja asettamaan päivän tavoitteet.

Sinä varmasti jo tiedät mitkä aamuaskareet eivät palvele sinua, joten miksi jatkat samaa rataa? Sen sijaan voisit keskittyä asioihin ja tekoihin, jotka saavat aamusi alkamaan paremmin.

Lähde: time

Tsekkaa myös: Terveelliset aamupalat (video) 

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: