Miten UFC-debyyttisi tulee päättymään, Teemu Packalén?

heinä 16, 2015 | Lifestyle miehet | 0 Kommenttia

Turkulainen vapaaottelija Teemu Packalén solmi viime viikolla neljän ottelun mittaisen UFC-sopimuksen. Ultimate Fighting Championship on arvostetuin ja seuratuin yhdysvaltalainen vapaaottelutapahtumia tuottava organisaatio, jossa maailman huiput kohtaavat. Brasilian jujutsun ruskean vyöarvon omaava Packalen siirtyy samalla Mano Managementin riveihin aivan kuten huikeaan suosioon noussut toinen suomalainen vapaaottelija Makwan Amirkhani. 28-vuotias Packalén on voittanut ammattilaisurallaan kaikki 7 otteluaan. Itsevarman miehen tavaramerkkeihin kuuluu huolitellut viikset, joista hän ei luovu yhdessäkään matsissa. Tikis otti selvää miten uusi UFC-lupaus on päässyt tähän pisteeseen!

Paljon onnea huikeasta UFC-sopimuksesta! Mitkä ovat fiilikset nyt?

Kiitos! Hyvät fiilikset on, nyt on päässyt töihin sinne, mihin on halunnutkin. Ja nyt alkaa toinen matka eteenpäin. Mikään ei lopu, vaan nythän se työ vasta alkaa.

Eka matsi on jo tulevana lauantaina 18.7. Skotlannissa, aika pian siis. Miten näin nopealla aikataululla ehtii valmistautua?

Sepä siinä onkin, ei oikein ehdi. UFC-diilin porkkana olikin, että menin paikkaamaan loukkaantunutta ottelijaa ja sen myötä sain neljän ottelun sopimuksen. Ei ehdi siis oikein valmistautumaan, pelkkää huilia ja herkistelyä, pääsääntöisesti pelkkää huilia. Kesken peruskuntokauden lähden tosiaan ottelemaan, joten kroppa on aika loppu. Kun kuulin sopimuksesta, olin tehnyt aamulla juuri rankan loikkatreenin, joka ei oikein ole kisoihin valmistavaa treeniä.

teemu packalen

Joudutko tiputtamaan kiloja?

Kiloja täytyy tiputtaa noin 8 ennen ottelua. Aloitin heti terveellisen ruokavalion, hiilarit olen jättänyt melkein kokonaan pois, sillä kovaa treeniä ei voi enää tehdä, mutta sen verran hiilareita syön, etten ketoosiin mene.

Onko sulla erityisiä valmistautumisrituaaleja? Ainakin viikset näyttävät olevan tavaramerkkisi.

Joo viikset löytyy! Olen itsekseen ja kuuntelen musiikkia, kävelen jokirannassa ja muuta sellaista. Matsi-iltana kävelen jujutsupuku päällä ja villasukat jalassa, mutta nyt ei valitettavasti voi tehdä niin, koska tapahtumassa on vain yksi sponsori, joten muita vaatemerkkejä ei sallita. Sponsorin vaatteet päällä kuljetaan ennen ottelua ja ottelun jälkeen.

Milloin ja miten tuli kipinä vapaaotteluun,  ja onko UFC-sopimus ollut alusta asti tavoitteena?

Kipinä syttyi varmaan intin jälkeen, kun jääkiekko loppui. Jos jotain olen tehnyt, olen aina tehnyt sata lasissa ja halunnut kilpailla. Intissä osallistuin alkeiskurssille vuonna 2007 ja siitä se lähti. Kun aloitin, ei UFC ollut tässä mittakaavassa mitä se on nyt, eikä se ollut aloitushetkellä päällimmäisenä mielessä. Mutta sitten huomasin, että valmentaja otti siipiensä alle ja aloin pärjäämään, jolloin UFC:stä tuli unelma. Viime vuosien aikana unelma muuttui tavoitteeksi ja nyt tavoite toteutui ja nyt on uudet tavoitteet.

packelen teemu

Olet tosiaan voittanut kaikki 7 ammattilaisotteluasi, mikä on menestyksesi salaisuus?

Vapari jujutsu ja kova pää. Ne kaksi. Ehkä kova pää ennen kaikkea.

No sitä kyllä tarvitaan tässä lajissa. Miten elämä tulee muuttumaan sopimuksen jälkeen? Lähdetkö esimerkiksi seurakaverisi Makwan Amirkhanin tavoin Ruotsiin harjoittelemaan?

Ei muutu mitenkään, mää oon Turussa, asun Turussa, mun työpaikka eli Lastenkoti on Turussa, mikä on tosi tärkeä mulle. Mun treenikaverit on Turussa, mitkä on mut tähän tilanteeseen jeesannut, joten minkä takia hyvää vaihtamaan? Käyn Ruotsissa silloin tällöin leireillä ja välillä treenaamassa, mutta jatkan samaan malliin Turussa työskentelyä ja treenaamista.

Mitä luulet miten UFC-debyyttisi tulee päättymään?

Voittoon tietysti! Eikä se oo mikään luulo, vaan tieto! 😉

Kerro vielä, miten Teemu Packalén pysyy tikissä?

Kovalla treenillä, oikealla ruokavaliolla ja hyvillä lisäravinteilla.

Tsemppiä ja menestystä alkavalle UFC-urallesi!

Kiitos, eiköhän siitä hyvä leivota! 🙂

 

-Petra

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: