Miksi työpaikalle pyöräily kannattaa?

| touko 1, 2014 | Lifestyle miehet, Lifestyle naiset | 0 Kommenttia

Oletko koskaan harkinnut, että voisit auton tai julkisten sijaan ottaa tavaksi pyöräillä töihin? Jos pyöräily joka päivä tuntuu mahdottomalta idealta, voit asettaa tavoitteeksi sotkea työpaikalle kerran viikossa, esimerkiksi aina perjantaisin. Tikis listasi viisi hyvää syytä, miksi työmatkat kannattaa taittaa pyörällä.

1. Säästät rahaa

Bensan hinta nousee koko ajan, puhumattakaan auton vakuutus- ja korjausmaksuista. Parkkipaikastakin joutuu usein maksamaan. Laske, kuinka paljon voisit säästää bensa- tai matkakorttikuluissa, jos kulkisit työmatkat fillarilla.

2. Kasvatat kuntoa

Miksi mennä spinning-tunnille, kun työmatkapyöräily ajaa melkein saman asian (varsinkin jos matkalle osuu ylä- ja alamäkiä)? Voit itse säätää vastusta ja nopeutta. Pyöräily on tehokas cardiotreeni, joka on kuitenkin hellä nivelille. Mikä parasta, pyöräily sopii kaikille kuntoon ja ikään katsomatta!

3. Saavut virkeänä töihin

Pyörällä saavut taatusti virkeänä töihin, kun aivosi saavat raitista ilmaa heti aamusta. Pyöräillessä on aikaa suunnitella tulevaa työpäivää ja usein hyvät ideatkin syntyvät, kun olet liikkeessä. Happirikasta ilmaa hengittäessä vältät väsymystä.

4. Vältät liikenneruuhkat

Jumittuminen aamuruuhkaan saa pinnan kireälle ennen kuin työpäivä on ehtinyt edes alkaa. Pyörätiellä on harvemmin hidasteita ja reitinkin voi valita vähän vapaammin.

5. Säästät luontoa

Pyöräily ei saastuta ympäristöä. Pyörä kulkee lihasvoimalla eikä käytä uusiutumattomia luonnonvaroja, siksi sen ekologinen jalanjälki on pieni.

TIKIKSEN 6 KUUKAUDEN TREENIOHJELMA

”SELKEÄ, KÄYTÄNNÖLLINEN JA TEHOKAS TREENIOHJELMA SALILLE”

Lisää kiinnostavia artikkeleita:

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: