Luo sellainen elämä, jota oikeasti haluat elää – 7 vinkkiä

loka 21, 2015 | Lifestyle miehet, Lifestyle naiset | 0 Kommenttia

Me kaikki haluamme tehdä, olla ja omistaa hienoja asioita. Silti monet meistä eivät tee asian eteen mitään. Syytämme sitä ettei meillä ole tarpeeksi rahaa, romantiikkaa, onnea tai iloa elämässämme.

 

Osoitamme sormella ulkopuolisia ongelmia, jotka tapahtuvat meille ja tekevät elämästä hankalampaa. Mutta ensisijaisesti meidän täytyy ymmärtää, että jokainen meistä voi tehdä suuria asioita. Meidän täytyy yksinkertaisesti vetää itsestämme se puoli esiin. Riippumatta henkilön olosuhteista, taloudellisesta tilanteesta, voimavarojen käytöstä, olemme jokainen vahvempia kuin uskomme.

Meillä jokaisella on mahdollisuus luoda sellainen elämä jonka haluamme. Täytyy vain opetella miten se tehdään. Onko olemassa tarkka “kaava”? Ei, mutta on olemassa tiettyjä piirteitä, joita menestyneillä ihmisillä on ja joita kuka tahansa voi harjoitella.

1. Ota 100% vastuu omasta elämästäsi

 

Yksi suurimmista myyteistä on se, että joku muu on vastuussa siitä että saamme elämäämme onnellisuutta, jännittäviä uramahdollisuuksia, hyvää perheaikaa ja siunattuja ihmissuhteita. Mutta totuus on se, että on olemassa vai yksi henkilö, joka on vastuussa elämäsi laadusta. Ja se henkilö olet sinä itse.

Kaikki sinussa on tekemiesi ja tekemättömien asioiden tulos. Tulot. Velka. Ihmissuhteet. Terveys. Peruskunto. Asenne ja käyttäytyminen. Henkilö, joka heijastuu takaisin peilistä on ylikapellimestari elämässäsi. Tervehdi häntä!

Kaikki luultavasti tietävät tämän sydämessään, mutta mieli pelaa omaa peliään, huijaa ihmisiä ajattelemaan ulkoiset tekijät syyksi epäonnistumisiin, pettymyksiin ja ilottomuuteen. Mutta totuus on, että ulkoiset tekijät eivät vaikuta siihen miten elät, joten ota täysi kontrolli elämästäsi.

Menestyneet ihmiset ottavat täyden vastuun ajattelutavastaan ja tekemisistään. He eivät tuhlaa aikaa valittamalla ja syyttelemällä. He arvioivat kokemuksiaan ja päättävät tarvitseeko heidän muuttua vai ei. He kohtaavat epämukavuusalueen ja ottavat riskejä elääkseen sellaista elämää kuin tahtovat.

 

2. Tee selväksi itsellesi miksi olet täällä

 

Voidaan uskoa, että jokaisella ihmisellä on jokin tarkoitus. Menestyneet ihmiset tunnistavat, tunnustavat ja kunnioittavat tätä tarkoitusta ja se on kaikista tärkein teko, jonka menestyneet ihmiset tekevät. He ottavat aikaa ymmärtääkseen mitä ovat täällä tekemässä ja sitten he harjoittavat sitä intohimolla ja innolla.

Jos et tiedä mitä sinun pitäisi tehdä, havainnoi signaaleja ympärilläsi. Toisten auttaminen ja neuvot ovat hyödyllisiä, mutta älä unohda kuunnella itseäsi – käytöstäsi, asennettasi, elämänkokemustasi, mistä pidät ja mistä et. Tunnista mikä toimii ja mikä ei. Jos tarvitsee, kirjoita kaikki ylös. Saatat yllättyä mitä kaikkea havainnoit itsestäsi.

3. Päätä mitä haluat

 

Saattaa kuulostaa helpolta, mutta ongelma on tämä: monet ihmiset ovat liian kiireisiä ja tuntevat itsensä onnettomiksi. He ovat fyysisesti väsyneitä, henkisesti loppu ja kaukana siitä missä haluaisivat olla – aivan kuin he olisivat juosseet juoksumatolla kovaa pääsemättä mihinkään. Miksi? Koska he eivät ole tarkkaan miettineet mitä haluavat ja ottaneet askeleita päästäkseen sinne. Sen sijaan, että he olisivat miettineet tarkkoja tavoitteita, kilometrejä ja unelmia (tällä tarkoitetaan suuria unelmia ja tavoitteita), he käyvät läpi samoja tunteita päivästä päivään kamppaillen merkityksettömien tehtävien kanssa. Ja he päätyvät kulkemaan ympyrää ja menettävät paljon energiaa.

Yksi suurimmista syistä miksi ihmiset eivät saa mitä haluavat on se, että he eivät ole päättäneet mitä haluavat. He eivät ole määrittäneet tavoitteitaan selvästi ja yksityiskohtia myöten. Miltä menestys näyttää sinulle? Kaikki eivät määrittele menestystä samalla tavalla, eikä pidäkään.

Älä anna sisäisen paholaisesi (tai jatkuvan to do -listan) estää sinua uneksimasta isosti. Mitä nopeammin keskityt unelmoimaan suurista ja todella teet sen eteen jotain, alitajuntasi alkaa myös työskennellä sen mukaan ja asioita alkaa tapahtua. Alat houkutella ihmisiä, voimavaroja ja mahdollisuuksia luoksesi. Suuret unelmat eivät inspiroi vain sinua, vaan saa myös muut unelmoimaan isosti.

 

4. Usko, että muutos on mahdollista

 

Tutkijat uskoivat ennen, että ihmiset reagoivat ulkopuolelta tulleeseen informaatiotulvaan. Nykyään on opittu, että vastaamme ja reagoimme aivojen toimintaan ja aiempiin kokemuksiin ja oletamme mitä tapahtuu seuraavaksi. Tosiasiassa mieli on todella voimakas instrumentti: se voi toimittaa mitä tahansa haluatkin. Mutta sinun täytyy uskoa, että se mitä haluat on mahdollista.

Samalla, kun sitoudut uskomaan itseesi, hiljennä valittavan osaston ääni. Kiinnitä huomiota asioihin joista valitat. Olen lihava. Olen väsynyt. Olen masentunut. En ikinä saa parempaa työtä. En kestä perhesuhteitani. En ikinä löydä sielunkumppania. Kiinnitä todella huomiota ajatuksiisi. Enemmän kuin uskotkaan, voit tehdä asioille jotain. Ne eivät ole muita ihmisiä, muita asioita tai tapahtumia. Ne ovat Sinun ajatuksiasi.

 

5. Usko itseesi

 

Jos aiot menestyä ja luoda unelmaelämäsi, sinun täytyy uskoa, että pystyt tekemään sen. Kutsuitpa sitä itsevarmuudeksi tai itseluottamukseksi, on sinulla syvä luottamus kykyihisi, sisäiseen voimaasi, taitoihin ja kykyihin saavuttaa haluamasi tulokset.

Usko itseesi horjumattomasti niin hyvässä kuin pahassa. Tee päätökset uskoen, että sinä luot kaikki kokemukset. Saatat kokea menestystä, mutta myös kipua ja kommelluksia, mutta lopussa kiitos seisoo. Kuulostaa ehkä oudolta, mutta sinun täytyy hyväksyä kaikki tunteet ja ottaa vastuu tekemisistäsi. Se tarkoittaa, että voit tehdä, muuttua ja olla mitä tahansa.

6. Ryhdy toimeen

 

Tämä on yksinkertaista: kuvittele kuinka helppoa olisi menestyä elämässä, jos ajattelet, että maailma tukee sinua jatkuvasti ja tarjoaa sinulle mahdollisuuksia. Menestyneet ihmiset tekevät juuri näin.

7. Muista, että tavoitteet vievät eteenpäin

 

Asiantuntijat tietävät, että aivot ovat tavoitteiden asettamisen systeemi. Oli tavoite mikä tahansa, alitajunta tekee työtä sen eteen yötä päivää saavuttaakseen sen. Usein tavoitteiden asettaminen saatetaan mieltää epämukavaksi. Yritä muuttaa ajattelutapaasi, että tavoitteet ovatkin toivomuksia, hyviä ideoita tai etuoikeus.

Joskus meidän täytyy vain asettaa yksi tavoite, jotta pääsemme alkuun. Ensimmäiseksi voit tehdä pienen muutoksen jollakin elämänosa-alueella. Harmittaako jokin juuri nyt? Yritä muuttaa asia mielekkäämmäksi tai ajattelutapaasi asian suhteen. Muutoksen tekeminen voi olla epämukavaa ja kuormittavaa. Se voi tarkoittaa, että sinun täytyy laittaa siihen enemmän aikaa, rahaa ja voimia. Se voi tarkoittaa, että joku voi pahastua siitä, saa sinut tuntemaan pahoin päätöksestäsi. Voi olla vaikeaa muuttua tai jättää tilanne, mutta jääminen on sinun valintasi, joten miksi valittaa jatkuvasti? Voit joko tehdä asialle jotain, tai sitten et. Se on sinun valintasi ja sinulla on vastuu valinnoistasi.

Pidä mielessä, että jos haluat muutosta, käyttäytymisesi täytyy muuttua. Sinun täytyy olla halukas ottamaan riskejä saadaksesi mitä haluat. Jos olet jo ottanut askeleen kohti oikeaa suuntaa, nyt on aika suunnitella seuraavat askeleet, jotta voit päästä nopeammin kohti tavoitettasi.

Eikö ole helpottavaa tietää, että voit tehdä elämästäsi juuri sellaisen kuin haluat? Eikö ole hienoa, että menestyksesi ei riipu muista ihmisistä?

Sitoudu 100% ottamaan vastuu jokaisesta elämäsi osa-alueesta. Päätä, että teet muutoksia askel kerrallaan. Kun aloitat prosessin, huomaat, että on helpompaa saada mitä haluat kontrolloimalla ajatuksiasi ja tekemisiäsi.

Lähde: simplereminders

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: