Lopeta näiden asioiden tekeminen, jos haluat elää parempaa elämää

kesä 23, 2015 | Lifestyle miehet, Lifestyle naiset | 0 Kommenttia

Itsensä kehittäminen on loistava päätös, mikäli et ole sellainen ihminen, joka luopuu tavoitteistaan jo ensimmäisen viikon jälkeen.

Tässä on 14 asiaa, joiden tekeminen kannattaa lopettaa, mikäli mielii elää parempaa elämää.

1. Lopeta turhan materian haaliminen ja panosta sen sijaan elämyksiin.

Et ole niin riippuvainen maallisesta mammonasta, kuin saatat kuvitella. Satsaa hetkiin, jotka sykähdyttävät sinua, koska tulet muistamaan ne koko loppuelämäsi ajan. Kun haluat jotain tarpeeksi paljon, löydät kyllä keinot  saavuttaa haluamasi asian.

2. Lopeta uskottelemasta, että elämäsi olisi hehkeämpää, kuin se oikeasti on.

Pinnallisuudessa ei ole mitään hehkeää ja arkisissa asioissa ei ole mitään pahaa. Ole rehellinen muille ja ennen kaikkea itsellesi. Mikäli uskottelet, että olet tyytyväisempi elämääsi kuin oikeasti olet, on lopputulos todennäköisesti se, ettet enää itsekkään tiedä, mikä on totuus.

3. Lakkaa pelkäämästä sanoa “KYLLÄ”.

Kotona hengailu koneen äärellä ja netissä surffailu on tuttua ja mukavaa puuhaa, mutta sinulle avautuu eri tavalla mahdollisuuksia, kun lähdet välillä ihmisten ilmoille. Tapaa enemmän uusia ihmisiä, heittäydy rohkeasti mukaan uusiin projekteihin, käy ulkona vain ulkona käymisen ilosta, tutustu uusiin paikkoihin, äläkä pelkää avata suutasi. Asioiden tekeminen intohimoisesti ja luovasti tuntuu paljon paremmalta kuin pelkkä uneksiminen.

4. Lakkaa ruoskimasta itseäsi, mikäli et ehtinytkään treenata juuri tänään.

Lakkaa myös keksimästä tekosyitä, mikäli sinulla on ruhtinaalisesti aikaa treenata. Lähde reippaasti liikkeelle, se virkistää kehoa ja mieltä.

5. Lakkaa murehtimasta, mikäli söitkin tänään jälkiruokaa.

Lakkaa myös syömästä jälkiruokia, mikäli se aiheuttaa sinussa itseinhoa. Suklaa voi vaikuttaa loistavalta parannuskeinolta stressiin ja muihin vastoinkäymisiin, mutta tunteiden käsittelemiseen löytyy myös vaihtoehtoisia tapoja.

6. Lopeta jatkuva nettiselailu, kun vietät aikaa ystäviesi seurassa.

Vaikka sosiaalinen media on ulottuvillamme jatkuvasti, voi kännykän siirtää syrjään ja keskittyä nauttimaan hetkestä ystävien kesken. Uusimmat päivitykset voivat odottaa hetken.

7. Lakkaa haaskaamasta aikaasi turhiin ihmissuhteisiin.

Ympäröi itsesi ihmisillä, joista välität ja jotka välittävät sinusta. Negatiiviset ihmiset saavat useimmiten myös sinut huonolle tuulelle, joten älä turhaan tuhlaa energiaasi sellaisiin. Ystävysty sellaisten ihmisten kanssa, joista olet kiinnostunut ja jotka ovat kiinnostuneita myös sinusta.

8. Lopeta ihmisten tuomitseminen pelkän ulkonäön perusteella.

Ensivaikutelmaa muista ihmisistä ei kannata rakentaa pelkän fyysisen viehätysvoiman perusteella, koska esimerkiksi somen profiilikuvat ei vielä kerro koko totuutta. Vasta todellinen kohtaaminen kertoo sen, millainen ihminen oikeasti on kyseessä. Anna muille mahdollisuus ja saatat yllättyä!

9. Lakkaa pohtimasta jatkuvasti mitä muut sinusta ajattelevat.

Jos sinusta tuntuu, että joku ihminen on viehättävä, esittele itsesi ja kerro se hänelle. Mikäli haluat uuteen porukkaan tai projektiin älä murehdi, mitä sinusta ajatellaan. Usko itseesi ja toimi, mutta älä kuitenkaan hylkää sinulle tärkeitä arvoja sen takia, että muut ovat eri mieltä asioista. Älä myöskään esitä välinpitämätöntä vain sen takia, että vaikuttaisit jotenkin coolimmalta. Todennäköisesti sinut tulkitaan vain tylsäksi tai jopa tunteettomaksi tyypiksi.

10. Lopeta jatkuvasta kiireestä valittaminen.

Kukaan ei todennäköisesti sääli sinua sen takia. Surkuttelu asiasta kestää tasan niin kauan, kunnes et enää jaksa valittaa siitä. Muistuta itseäsi ensi kerralla, kun sinulla on joutilas hetki, että et loppupeleissä ole niin kiireinen, kuin saatoit kuvitella.

11. Lakkaa analysoimasta asioita liikaa.

Jotkut ihmiset sanovat rakastavansa sinua ja sitten he yhtäkkiä kaikkoavat selittämättä mikä meni vikaan. He voivat olla ailahtelevia tai muuten vain epävarmoja siitä, mitä he haluavat. Miksi kaikelle tapahtuneelle tulisi olla vaihtoehtoinen selitys? Relaa, äläkä ylianalysoi kaikkea.

12. Lopeta katuminen ja vanhojen asioiden murehtiminen.

Kirjoita muistiin ajatuksiasi tästä hetkestä, ota muistoksi paljon valokuvia, (vaikka ne olisivatkin aivan turhia), anna mennä ja elä täysillä niin kauan, kun tunnet itsesi nuorekkaaksi. Sinulla on aikaa katua asioita myöhemminkin, mikäli siihen ylipäätään on tarvetta.

13. Lopeta pelkääminen ja uskalla tavoitella myös villeimpiä unelmiasi.

Oli unelmasi sitten kirjailijan ura, elokuvaohjaaja tai seuraava presidentti, miksi et kohtaisi mahdollisia pelkojasi ja lähtisi rohkeasti tavoittelemaan omia unelmiasi?

14. Lakkaa ruoskimasta itseäsi, vaikka et pystyisikään jatkuvasti antamaan parastasi.

Itsensä kehittäminen on asteittainen prosessi. Itsekuri on tärkeää, mutta me kaikki epäonnistumme joskus. Me kaikki menemme joskus siitä, mistä aita on matalin ja tarvitsemme myös lomaa palautumiseen. Anna itsellesi sopivasti liikkumavaraa ja näin jaksat taas painaa uudella innolla eteenpäin!

Lähde: Elite Daily

Lue myös: 6 vinkkiä elämänlaadun parantamiseksi

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: