Lenkkipolun monet persoonat

helmi 10, 2015 | Lifestyle miehet, Lifestyle naiset | 0 Kommenttia

Juokseminen on kuntoilumuotojen kestosuosikki, ja sen takia myös lenkkipoluilla voi kohdata mielenkiintoisen ihmiskirjon. Tässä muutama kuvaus henkilöistä, joihin voit lenkkipoluilla törmätä.

Nylkky

 

Nylkyn voi kohdata juoksemasta kelillä kuin kelillä, paikassa kuin paikassa. Nylkky on elämäntapajuoksija, jonka arki pyörii hyvin vahvasti juoksun ympärillä. Nylkky tuntee läpikotaisin kotiseutunsa lenkkipolut, ja osallistuu vähintään kerran vuodessa johonkin massajuoksutapahtumaan. Poikkeuksetta nylkyn päällä näkeekin massajuoksutapahtumasta saadun teknisen urheilupaidan. Sykemittari on nylkyn elämänkumppani, ja syketasoista hän pitää tarkkaa kirjaa. Juoksuvauhti on useimmiten kova, jonka voi huomata myös ohitetuksi tullut kanssajuoksija ohituksen synnyttämän tiukan tuulahduksen ansiosta. Nylkky tilaa kaikkia mahdollisia juoksuun liittyviä lehtiä, ja omistaa läjän erilaisia juoksukenkiä maratontossuista nastalenkkareihin. Nylkyn haaveloma on korkeanpaikan juoksuleiri etelän lämmössä.

Tallustaja

 

Tallustajalta löytyy intoa liikkua, vaikka juoksuaskel muistuttaa ennemminkin pomppivaa kävelyä kuin hölkkää. Tallustajalle tyypillinen juoksutekniikka onkin, että vähintään toinen jaloista koskee jatkuvasti maahan. Juoksutekniikassa on kuitenkin havaittavissa selvä yritys ponnistavan jalan aktivoinnista eteenpäin vieväksi voimaksi. Voimantuotto ei vain jostain syystä tuota haluttua vauhtia ja askelpituutta. Hyvin raskaan juoksutekniikan takia tallustaja saattaa usein näyttää tuskaiselta ja väsyneeltä lenkin aikana. Tallustaja ei kuitenkaan ole toivoton tapaus, ja hän saattaa olla vasta aloittelija juoksuharrastuksen suhteen. Tallustajan haaveena voi olla maratonin suorittaminen hamassa tulevaisuudessa, mikä on täysin mahdollista kovan motivaation ja harjoittelun myötä.

Juokkuepelaajat

 

Juokkuepelaajat, joihin lukeutuvat muun muassa koris-, futis- ja lätkäjoukkueet ,valtaavat koko lenkkipolun juoksemalla isoissa epämääräisessä rykelmissä. Erityisenä tuntomerkkinä ohikulkija voi havaita joukkoa ympäröivän testosteronisen hien tuoksun. Juokkuepelaajat muodostavat poppoon, jota ei oikeasti kiinnostaisi juosta ollenkaan. Alkuverkka on välttämätön paha ennen varsinaista treenisouutta ja tositoimiin pääsemistä. Joukkuepelaajat voi helposti jakaa myös edustamansa lajin mukaisiin tuntomerkkeihin. Nopeasti määritellen korispelaajan tunnistaa helposti hitaasta ja pomppivasta askelluksesta. Pitkä ulkomuoto ja polven alapuolelle ulottuvat shortsit ovat myös oiva tuntomerkki. Lätkäjätkällä on takuuvarmasti päässään lippalakki, lippa osoittaen tietenkin taaksepäin. Futarin askel on kepeä, ja jalassa hänellä on nilkkoja kohti kapenevat verkkarihousut.

Fitnesskissa

 

Fitnesskissan voi havaita useimmiten matalasykkeiseltä melko hidasvauhtiselta lenkiltä. Kohtaaminen tapahtuu yleensä varsin aikaisin aamulla, sillä fitnesskissa on varma siitä, että rasva palaa parhaiten tyhjällä vatsalla tehdyn aamulenkin lomassa. Fitnesskissa on nimensä mukaisesti kuuma pakkaus, jonka tavoitteena on myös pukeutua kissamaisen tyylikkäästi lenkkipolulle. Värikkäät lenkkarit ja johtavien brändien tekniset juoksu- ja salivaatteet ovat fitnesskissan suosikkituotteita. Juoksutrikoot on mieluiten kuvioitu kyykättyjä pakaroita korostavalla kuosilla. Mukaan lenkille fitnesskissa ottaa käsivarsipidikkeeseen puhelimen, josta hän kuuntelee soittolistaa Running motivation. Lenkin loputtua kissa nappaa itsestään selfien Instagramiin häshtägeillä #morningcardio #done #lifeisgood.

Tsemppari

 

Tsempparit ovat taktisesti taitavia yksilöitä. He ovat useimmiten satunnaisia lenkkeilijöitä, jotka kuvittelevat juoksukuntonsa olevan parempi kuin se todellisuudessa on. Tsemppari laittaa tavoitteeksi tietyn matkan tai aikarajan, joka lenkillä tulee suorittaa. Vauhti on keskinkertainen, mutta jossain vaiheessa lenkkiä jotakin paikkaa kehossa alkaa kolottaa tai henkinen kantti yksitoikkoiseen suoritukseen loppuu muuten vain. Pahan olon ja tylsyyden rajamailla heiluva tsemppari ei kuitenkaan luovuta, vaan haluaa saattaa suorituksen päätökseen hinnalla millä hyvänsä. Lisäbuustia tsemppari saa kanssaliikkujista, joiden kohdalla hän tietoisesti nostaa juoksutempoaan ja korjaa juoksutekniikkansa lennokkaaksi maratoonarin askeleeksi. Tsemppari saattaa myös koittaa peittää huohotuksensa pidättämällä hengitystään ohittaessaan toisia ihmisiä. Kun tsemppari on varma, että kanssaliikkuja on jäänyt mutkan taakse, hän palaa normaaliin juoksutilaansa, ja saattaa jopa ottaa muutaman kävelyaskeleen. Tsemppari voi myös kilpailla muiden juoksijoiden kanssa pitäen tukkimiehen kirjanpitoa ohittajista ja ohitetuista yksilöistä.

Leidit

 

Leidi on yleisnimitys naishenkilölle, joka lähtee lenkkipolulle vakioystävänsä seurassa. Useimmiten suoritustavaksi valikoituu sauvakävely tai kevyt hölkkä. Kohdatessaan toisensa leidit yleensä päivittelevät vanhoja tuuliasujaan, vaikka aikomusta uuden hankkimiseen ei kuitenkaan edes ole. Leideillä lenkin kehityskaari on intensiteetiltään laskeva. Lenkki alkaa innokkaalla tempolla, mutta matkan edetessä kuulumisten vaihtaminen muuttuu treenin pääpainopisteeksi. Ylämäet ovat kuitenkin alusta saakka maamerkki, jolloin leidit vaihtavat juoksurytmiä hölkästä kävelyyn. Lenkin edetessä viikon pinnalliset kuulumiset on pikkuhiljaa saatu vaihdettua ja keskustelu alkaa saada kiinnostavampia sävyjä. Loppulenkistä läpi on puitu uusimmat uutiset naapurin naapurista sekä kälyn koiran kaimasta. Viikon treeni on näin ollen leidien osalta suoritettu.

Hauska pappa

 

Hauskojen pappojen populaatio kasvaa jatkuvasti. Hauskoihin pappoihin lukeutuvat ikäihmiset, joiden urheilumotivaatio on ikävuosista huolimatta säilynyt virkeänä. Lenkkipolulla hauskat papat tekevät suoritusta omassa tahdissaan kävellen tai hölkötellen sekä talvella hiihdellen. Joka tapauksessa heillä on aikaa katsella luonnon maisema sekä erityisesti kanssajuoksijoita. Hauska pappa saattaakin letkauttaa ohittajalle taikka vastaantulevalle tsemppilausahduksen. Jaksaa jaksaa, noin minäkin ennen ja loppukiri ovat esimerkkejä hauskojen pappojen suusta kuulluista lausahduksista. Hiihtolenkillä hauskojen pappojen suosikki kannustus on legendaarinen havuja perkele.

Käytkö salilla? Lue myös: Tervetuloa salille! Tikis esittelee salipersoonat

 

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: