Katosiko motivaatio? Näin saat sen takaisin

tammi 25, 2015 | Lifestyle miehet, Lifestyle naiset | 0 Kommenttia

Liikuntakielto, kesäloma, sairastuminen, ero, lomautus… Jokainen meistä kohtaa elämässään haasteita, jotka koettelevat omaa jaksamista ja vaikuttavat motivaatioon niin fyysisesti kuin henkisesti. Seuraavaksi muutama vinkki miten kadonneen treenimotivaatioon voi saada takaisin.

Älä luovuta!

 

Se mitä olet joskus saavuttanut kovalla työllä, palautuu takaisin vähemmällä työlläOman kunnon heikentymisen huomaaminen on yksi yleisimmistä motivaatioon vaikuttavista tekijöistä. Tulee kuitenkin muistaa, että kaikkein rankimpia ovat kehitysaskeleet nimenomaan uudelle suoritustasolle. On totta, että vaativalta suoritustasolta putoaa tauon takia nopeasti alaspäin, mutta sinne uudelleen pääseminen ei vaadi läheskään niin suuria ponnistuksia kuin ennen.

Kokonaisvaltaisesti ajatellen suoritustason heikkeneminen ei siis ole kuin pieni takapakki kunnon kehittymisen kannalta.

Kaverit apuun

 

Jos motivaatio tuntuu kadonneen, kannattaa lähteä urheilemaan yhdessä ystävien kanssa. Näin treenaaminen muuttuu pakkopullasta antoisammaksi ja treenistä tulee samalla sosiaalinen tapahtuma. Sosiaalinen ulottuvuus on niin keskeinen osa ihmisluonnetta, että ystävän seura motivoi treenaamista enemmän kuin uskommekaan. Treeniseura ja yhteisen aikataulun sopiminen synnyttävät myös pienen paineen noudattaa sovittua aikataulua.

Hauska vinkki kavereiden kanssa treenaamiseen ja motivaation löytämiseen on ”Neljän tähden treeni-ilta”. Jokainen kaveriporukastanne saa vuorollaan suunnitella treenin jonka toteutatte yhdessä. Tämä on hauska tapa kokeilla myös rajojaan personal trainerin roolissa.

Laadi treeniohjelma 

 

Treeniohjelmalla on huikea vaikutus motivaatioon. Treeniohjelman olemassaolo auttaa pysymään suunnitellussa, ja houkutus jäädä sohvan pohjalle on pienempi kuin silloin jos treenaisit fiiliksen mukaan.

Mikäli tarvitset todellista motivaatiobuustia hanki itsellesi personal trainer, joka auttaa motivaation takaisinsaamisessa, ja uuden treenivaihteen löytämisessä. Personal trainerin ohjauksen avulla saat uutta sykettä treeneihin, ja treeniohjelman voi muokata mieleiseksi ammattilaisen ohjauksessa.

Asennetta!

 

Välillä kadonnut motivaatio pitää löytää astumalla suoraan epämukavuusalueelle, ja laittamalla itsensä liikkeelle. Fakta on se, että välillä treenaaminen ei kertakaikkiaan maistu, ja mikään ei huvita. Tämä on täysin luonnollista elämän vuoristorataa. Loppupeleissä omaa kehoa voi kuitenkin liikuttaa vain itse. Paras tapa löytää uusi vaihde motivaatiolle on kohdata oman mielensä lukot ja ylittää ne. Voittamalla oman asenteensa kasvaa myös ihmisenä.

Aseta konkreettinen tavoite

 

Tavoitteen ääneen sanominen ja ylös kirjoittaminen on myös yksi osa motivaation löytämistä. Kun konkretisoi itselleen mitä haluaa urheilun avulla saavuttaa, on helpompi motivoitua uudelleen ja lähteä suuntaamaan kohti omaa tavoitetta pystypäin.

Päätä siis itsellesi tavoite, joka sinua kaikista eniten motivoi. Nyt on aika kohdata omat haaveet ja tehdä niistä totta, sillä kaikki on saavutettavissa jos asenne on kohdallaan. Märehtiminen ei johda mihinkään, ja siksi heikon motivaationkin hetkellä tavoite auttaa sinua muistamaan miksi ylipäätään lähteä treenaamaan.

Lue myös: Pitäisikö palkata PT?

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: