Kaikki irti lomamatkasta – liikkuen!

kesä 18, 2014 | Lifestyle miehet, Lifestyle naiset | 0 Kommenttia

Lomamatka lähenee, mitä pakata mukaan? Lenkkarit. Lomalla lenkille? Kyllä vain! Lomamatka on monelle kesän kohokohta ja nyt lomallekin kannattaa ottaa urheiluvarusteet mukaan. Näin saat matkastasi entistä mielekkäämmän.

Nähtävyyksiä voi helposti ihastella juosten, pyöräillen tai kävellen. Sinun ei tarvitse murehtia bussi- tai muista aikatauluista, voit vain keskittyä nauttimaan lomasta omaan tahtiisi. Nähtävyyksiä kiertäen liikut kuin huomaamatta – hyötyliikuntaa siis parhaimmillaan!

Herää uuteen päivään aamulenkillä. Kuinka mukavaa onkaan aloittaa päivä aamulenkillä, jonka jälkeen on ihanaa nauttia rauhassa hotellin runsas aamupala. Aamulenkki sujuu ulkomailla mielekkäämmin, kun juoksee rantaviivaa pitkin ja uusia upeita maisemia ihaillen. Rannalla juoksuun et tarvitse edes lenkkareita. Ja niin, rannalla on myös hyvä mahdollisuus tirkistellä lenkin ohessa baywatch pimuja ja alfa uroksia kireissä uimapöksyissään. Varo kuitenkin törmäämästä muihin lenkkeilijöihin tai pylväisiin!

Let’s get lost! Lenkkeilen tai pyöräillen on helppo tehdä tutkimusmatka viereiseen kylään tai kaupunkiin, eksyä pikkukujille ja tutustua paikallisten elämänmenoon ja maistaa ehkä jopa lomasi parasta ravintola-annosta kauempana turistihälinästä. Lomalla voikin herkutella hyvällä omallatunnollaa, sillä kalorit kuluvat samaan tahtiin kun otat kaiken ilon irti liikunnasta.

Rusketuskin tarttuu paremmin, kun liikkuu, etkä ole väsynyt monen tunnin auringonoton jälkeen. Hyödynnä hotellin uima-allas tai meri ja ui muutama metri päivittäin. Osallistu aamuisin kaupungeissa järjestettäviin puistojumppiin tai kiinalaiseen taijiin, saat rauhallisen startin päivääsi. Monissa hotelleissa on kuntosali, hyödynnä tilaisuus ja tee treeni ennen rannalle menoa ja voit loppupäivän huoletta pullistella lihaksiasi auringossa.

Jos taas pidät extreme-lajeista, surffaa, ajele banaaniveneellä, rullaluistele tai kiipeä vuoren huipulle ja ota itsestäsi ”selfie”, jota kaverisikin kadehtivat. Ota välillä myös ilo irti tanssien rantabileissä, klubeilla tai hotellin aulassa paikallisen bändin säestämänä, kulutat kaloreita kuin huomaamatta!

Mukavuus ennen kaikkea, eikö vain? Mukavat urheiluvaatteet ja lenkkarit eivät hierrä ja nähtävyyksiä jaksaakin katsella tai ostoksia tehdä pidempään ja iloisemmalla mielellä. Valitse rennot vaatteet jo lentokoneeseen ja leppoisa loma on taattu.

Onnistuneen loman jälkeen on helppo palata arkeen uutta energiaa puhkuen, kun ei ole ollut taukoa liikunnasta eikä lomakilot paina.

Liikunnasta lomalla ei kuitenkaan kannata tehdä pakkomiellettä, liikut silloin kun itsestäsi hyvältä tuntuu. Lomaa ei kannata pilata sillä, että stressaa aamulenkeistä tai kuntosalilla käynnistä. Parhaimmillaan liikunta tekee lomamatkasta jopa hieman rentouttavamman ja saat matkasta enemmän irti! Bon voyage!

Tsekkaa lisäksi: 9 treenimyyttiä

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: