Juhannus tikis-tyyliin

kesä 19, 2015 | Lifestyle miehet, Lifestyle naiset | 0 Kommenttia

Perinteinen suomalainen juhannus, tuo valon ja keskikesän juhla, vietetään yleensä mökillä ja useimmilla mökki sijaitsee saarella tai veden läheisyydessä. Millaisen juhannuksen sinä tänä vuonna vietät? Oli sää mikä hyvänsä, voit hyödyntää pitkät vapaat kuntoilemalla vähän erilaiseen tyyliin. Mökkikuntosali on rakennettavissa mistä tarvikkeista tahansa.

Hae puunrunkoja metsästä, jotka voit sahata sopivan kokoisiksi pölleiksi ja hakata niistä polttopuita. Jos tylsyys iskee, voit hakata vuoden polttopuut kerralla. Koko kroppa kiittää seuraavina päivinä!

Pidä järvessä vesijumppaa sukulaisille, nostele painavia puunrunkoja, tee niillä maastavetoja tai rinnallevetoja. Rauhallisempaan treeniin sopii joogaaminen laiturilla. Ui kavereiden tai sukulaisten kanssa kilpaa vastarannalle. Häviäjä “saa” tehdä Burner 400 -treenin (20 kyykkyä, 20 punnerrusta, 20 yleisliikettä, 20 mountain climberia, 5 kierrosta) loppuverryttelyksi 😉

Aina on hyvä sää grillata, satoi tai paistoi! Herkuttele siis kasviksilla, täytetyillä paprikoilla ja tomaateilla, grillaa maissia, herkkusieniä, kanaa tai lihaa. Jälkiruoka valmistuu tuoreista mansikoista ja hedelmistä. Ruokajuomana toimii raikas vesi.

Juhannuksen perinteisiin kuuluvat myös juhannustaiat, joita on perinteisesti tehty naimaonnea tai hyvää tulevaisuutta takaamaan. Monet taioista tehtiin ennen vanhaan alasti ja mikä estää jatkamasta perinnettä tänäkin päivänä!

Tee taikoja tikis-tyyliin:

Juokse mökkiä ympäri alasti, kovakuntoiset laittavat vielä paremmaksi ja juoksevat koko saaren ympäri alasti. Ehkä vastaan tulee tuleva puoliso. Tästä suorituksesta ei luulisi naimaonnen jäävän kiinni 😉

Kerää kukkia seitsemältä eri niityltä (mikäli mökki sijaitsee saarella, niin 7 eri saarelta, jolloin kilometrejä kertyy mukavasti lisää). Mikäli kukkia ei löydy, voi soveltaa ja etsiä eri puiden risuja. Laita kukat/risut yöksi tyynyn alle ja unessa voit nähdä tulevan puolisosi. Mikäli päädyt risujen keruuseen, kannattaa valita ne kaikista skrodeimmat risut, jotta vahva sulhanen on taattu 😉

Illan tullen, souda lähimmälle rannalle katsomaan juhannuskokkoa. Matkalla voit nähdä vastarannalla tulevan morsiamen tai sulhasen. Uskalias jopa hakee tulevan puolisonsa järven toiselta puolelta kyytiin, jolloin soutuliike tuntuu varmasti seuraavana päivänä.

Sen lisäksi, että taikojen teko on hauskaa, on se myös loistavaa hyötyliikuntaa. Ota siis kaikki ilo irti juhannustaioista!

Jottei juhannus menisi kuitenkaan aivan treenatessa, ota välillä hetki aikaa itselle ja rentoudu laiturilla makoillen, hyvää kirjaa lukien tai venytellen ja huonon sään iskiessä mökin sohvalla laiskotellen.

Vaikka et viettäisikään juhannusta mökillä, voit ottaa vinkit talteen ja soveltaa niitä kaupunkijuhannukseen. Tosin alasti juoksemisesta voi tulla huomautus, jos päätät tehdä sen keskellä kaupunkia.

Hauskaa ja rentouttavaa juhannusta!

-Petra

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: