13 merkkiä siitä että elämäsi valuu hukkaan

syys 23, 2014 | Lifestyle miehet, Lifestyle naiset | 0 Kommenttia

Halusitko lapsena olla astronautti, laulaja tai insinööri? Mitä tapahtui unelmillesi? Toivottavasti elät unelmaasi tällä hetkellä. Mutta jos et, kannattaa lukea 13 syytä (joita et halua myöntää) miksi hukkaat aikaasi turhanpäiväisyyksiin samalla kun sinulla on tunne, että elämäsi valuu hukkaan.

1. Vietät liikaa aikaa tekemällä asioita, joita sinun ei pitäisi tehdä

Pelaat videopelejä. Katsot liikaa tosi-tv:tä. Surffailet netissä. Ahmit liikaa ruokaa. Juot liikaa. Lista on loputon. Tarkastele elämääsi. Mihin käytät suurimman osan ajastasi? Palveleeko se sinua? Ohjaako tekemisesi sinua kohti parempaa elämää? Näyttääkö tulevaisuutesi kirkkaalta? Jos ei, sinun täytyy arvioida rutiinisi ja tekemisesi uudelleen ja tehdä muutoksia.

2. Valitat usein

Oletko yksi heistä? Valitatko työstäsi, pomostasi, palkastasi, naapureistasi tai puolisostasi? Jos näin on, luot vain negatiivista energiaa. Negatiivisuus ei muuta asioita. Se pitää sinut paikallaan. Muuta siis ajattelutapaasi ja puhu niistä asioista, joita arvostat elämässäsi – älä niistä mistä et pidä elämässäsi.

3. Jumitat paikallasi

Jos et koko ajan kasva ihmisenä ja opi uusia asioita, olet jumissa. Mielesi jumittaa paikallaan, jos et ole aktiivinen ja opi uusia asioita. Positiiviset haasteet elämässäsi laajentavat mielenmaailmaasi.

4. Puhut itsestäsi negatiiviseen sävyyn

Itsepuhelu voi parantaa elämääsi tai päinvastoin. Henry Fordin sanoin voit ajatella, että pystyt johonkin tai sitten ajatella ettet pysty, kummin vain olet oikeassa. Jos kerrot itsellesi, ettet ole tarpeeksi fiksu saadaksesi esimerkiksi ylennystä tai ryhtymään yrittäjäksi, olet oikeassa. Jos kerrot itsellesi, että olet liian uupunut muuttamaan elämääsi, olet oikeassa. Se miten puhut itsellesi, käy toteen. Harkitse tarkkaan miten puhut itsellesi, koska se ohjaa tekemistäsi. Ajattele ja puhu itsellesi positiivisesti.

5. Sinulta puuttuu intohimo

Onko sinulla intohimoa johonkin? Kaikilla on joku asia josta he ovat innoissaan ja mitä kohtaan tuntevat paloa. Sinun täytyy vain löytää se oma juttusi, joka innostaa sinua ja tehdä sitä useammin.

6. Et suunnittele tulevaisuuttasi

Vaikka on tärkeää elää hetkessä ja nauttia tästä hetkestä, joskus sinun täytyy suunnata katseesi kohti tulevaa. Jos sinulla ei ole tavoitetta mitä kohti edetä, poljet vain paikallasi.

7. Vietät liikaa aikaa ihmisten kanssa, jotka eivät edistä kasvuasi

On helppo hengailla jo ennestään tuttujen ihmisten kanssa, jotka eivät tee sinusta parempaa ihmistä. Mutta jos jatkat näin, et pääse elämässäsi eteenpäin. Nämä ihmiset vievät energiasi eivätkä anna mitään positiivista sinun elämääsi. Vietä aikaa samanhenkisten ihmisten kanssa, jotka ovat inspiroivat sinua.

8. Olet koukussa puhelimeesi

Nykyajan puhelimissa on paljon muutakin kuin tekstiviesti- ja soittomahdollisuus. Niillä voi pelata, maksaa laskuja, surffailla netissä. Lista on loputon. Samalla kun puhelimen käyttö on hauskaa, hukkaat myös aikaasi. Vielä pahempaa, mieti kaikkia niitä suhteita jotka ovat uhattuna liiallisesta puhelinriippuvuudesta. Ehkä tekstaat tai surffailet netissä samalla kun syöt päivällistä deittisi tai lastesi kanssa. Jos näin on, menetät merkityksellistä aikaa rakkaittesi kanssa tai aikaa, jonka voisit viettää suunnittelemalla elämääsi.

9. Käytät rahaa sellaiseen mitä et tarvitse

On olemassa ero sillä mitä tarvitset ja mitä haluat. Tämä on varmasti opittu jo päiväkodissa. Kuitenkin tämän päivän yhteiskunnassa raja on häilyvä. On ihmisiä jotka eivät pysty maksamaan laskujaan, mutta heillä on markkinoiden hienoimmat puhelimet. Jos mietit tarkasti, on hyvin vähän asioita mitä oikeasti tarvitsemme. Ruokaa, vettä, turvaa ja rakkautta. Kaikki muu on bonusta. Mieti siis huolella mihin rahasi käytät. Ehkä voit säästää ja investoida tulevaisuuteesi.

10. Et nuku tarpeeksi

Nukkuminen on ehdottomasti hyvän terveyden perusta. Jos olet liian kiireinen etkä ehdi nukkua tarpeeksi tai sinulla on huono tapa valvoa myöhään, sinun täytyisi punnita tapasi uudelleen.

11. Et pidä huolta kehostasi

Pelkkä riittävä uni ei takaa hyvinvointia elämääsi, vaan myös terveellinen ravinto ja liikunta vaikuttavat. Säännöllinen ruokailurytmi, terveellinen ruokavalio ja liikunta ovat paljon terveellisempiä kehollesi kuin painon pudottaminen. Se vaikuttaa mieleen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Huolehdi siis ravinnosta ja aktiivisuudestasi. Jo pienet muutokset auttavat sinua voimaan paremmin.

12. Pysyttelet mukavuusalueellasi

On hyvin helppoa pysyä omalla mukavuusalueella. Esimerkiksi tuttuun ravintolaan mentäessä, tilaat aina saman annoksen. Ei siksi että pelkäisit kokeilla jotain uutta, mutta tiedät, että tilaamasi ruoka on varmasti hyvää. Tämä ei kuitenkaan ole se mukavuusalue josta puhutaan. Riskien ottaminen kehittää elämääsi. Pidä mielessä, että ero riskien ottamisella ja suunnitelluilla riskien ottamisella on se, että suunniteltuihin riskeihin on varauduttu ja tehty toimiva toimintasuunnitelma niitä varten.

13. Et ole tyytyväinen elämääsi

Menestystä voi mitata onnellisuuden tasoilla. Oletko onnellinen? Jos et, sinun tulisi muuttaa jotain. Edes tyytyväisyyden tunne ei kerro, että eläisit elämääsi täysillä. Elämän tulisi olla jännittävää! Eli jos et nauti elämästäsi, tarkastele mitä muutoksia voisit tehdä elämääsi, jotta voisit olla tyytyväinen elämääsi.

Mikäli joku näistä 13 kohdasta aiheutti pistoksen sydämessäsi, älä masennu. Voit tehdä muutoksen. Mutta ensimmäinen askel on päästä eroon negatiivisesta asenteesta, ettet pysty siihen. Monesti suurin este onnistumiselle on oman pään sisällä. Joten aloita sieltä, muuta ajattelutapaasi – muuta elämääsi. Älä aloita huomenna, ensi maanantaina tai vuodenvaihteessa! Aloita heti!

Lähde: Lifehack Kuva: Picjumbo


isobanneri tikiskirjat

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: