10 parasta dokkaria, jotka saavat miettimään terveyttäsi

syys 19, 2015 | Lifestyle miehet, Lifestyle naiset | 0 Kommenttia

Jos kesän herkuttelun jälkeen on vaikeuksia päästä takaisin raiteille terveellisten elämäntapojen suhteen, kannattaa tsekata jokin alla luetelluista dokkareista. Nämä dokumentit inspiroivat suuntaamaan fokuksen takaisin omaan terveyteen, ja siihen kuinka isoa osaa ruokavalio näyttelee siinä. Osan dokkareista voit katsoa Netflixistä.

1. Forks Over Knives

Tämän elokuvan viesti on selvä: kasvispainoitteinen ruokavalio, joka ei sisällä prosessoituja ruokia, on avain optimaaliseen terveyteen. Dokumentissa esitellään laajoja tieteellisiä tutkimuksia, jotka puoltavat ajatusta siitä, että kasvispainoitteinen ruokavalio toimii ihmisillä parhaiten.

2. Hungry For Change

Jos olet väsynyt olemaan väsynyt ja janoat muutosta elämääsi, tämä dokkari voi olla se ratkaiseva sysäys muutokseen. Dokkarissa paljastetaan valheet, joita ruokateollisuus meille syöttää. Jos et vielä ole vakuuttunut, että luopuminen prosessoiduista ruuista on hyväksi terveydellesi, katso tämä dokkari mahdollisimman pian.

3. Happy

Tämä dokkari sukeltaa onnellisuuteen – muun muassa sen historiaan sekä tarkastelee mitä onnellisuus tarkoittaa eri kulttuureissa. Siinä kerrotaan myös mitä sinä voit tehdä paivittäisessä elämässäsi lisätäksesi onneliisuuden tunnetta ja elääksesi terveellisempää ja merkityllisempää elämää. Tulet varmasti yllätymään siitä, kuinka vahvasti onnellisuus ja terveellisyys ovat kytköksissä keskenään.

4. Fat, Sick & Nearly Dead

Jos olet miettinyt mistä mehustamisen ja vihermehujen suosio johtuu, katso tämä dokkari. Vaikka dokkarin nimi saattaa kuulostaa vähän pelottavalta, älä pelästy. Dokkarissa näytetään monia inspiroivia elämäntapamuutostarinoita ihmisistä, jotka saavat toisen mahdollisuuden.

5. Vegucated

Tässä dokkarissa seurataan kolmea newyorkilaista, jotka sitoutuvat noudattamaan kasvisruokavaliota kuuden viikon ajan pudottaakseen painoa. Siinä myös kerrotaan hyvin mitä vegaaniksi ryhtyminen tarkoittaa käytännön tasolla – sen hyvät ja huonot puolet.

6. Bigger Stronger Faster

Tämä pätkä käsittelee steroidien asemaa amerikkalaisessa yhteiskunnassa. Bigger Stronger Faster nostaa esille urheilijoita, jotka käyttävät dopingia ja tarkastelee aineiden vaikutusta yhteiskuntaan. Pääteemana on tietysti aineiden ja kilpaurheilun välinen suhde. Jos olet joskus miettinyt miten pitkälle jotkut ovat valmiina menemään, kannattaa katsoa tämä silmiä avaava dokumentti.

7. GMO OMG

Moni ei edelleenkään tiedä mitä geenimuunneltu ruoka tarkoittaa. Mitä terveydellisiä vaikutuksia sillä on? Miten se vaikuttaa ympäristöön? Ja ennen kaikkea: miksi sitä ei ilmoiteta tuotepakkauksissa?

8. Yoga Is

Kun eräs elokuvantekijä menetti äitinsä syövän seurauksena, päätti hän syventää omaa harjoitustaan ja yrittää ymmärtää suruaan paremmin. Siitä syntyi Yoga Is. Kun painat play-nappulaa, pääset Suzanin kanssa matkalle maailman ympäri, tapaamaan monia tunnettuja joogeja ja guruja. Oli sitten jooga sinulle uusi tuttavuus tai ei, tämä dokumentti on katsomisen arvoinen.

9. Run For Your Life

Vaikka maratoonareita arvostetaan nykyään heidän kestävyyskuntonsa vuoksi, aina asian laita ei ole ollut niin. Run for Your Life on tarina siitä, kuinka yhden miehen mielikuvitus, intohimo ja päättäväisyys loivat yhden maailman suosituimmista urheilutapahtumista, New York Marathonin.

10. Fed Up

Tiedätkö kuinka paljon sokeria on ruuissame, joita syömme tänä päivänä? Fed Up tarkastelee sokerin roolia lihavuusepidemiassa ja bisnestä sen ympärillä. Elokuva paljastaa myös miten teollisuuden etujärjestöt ovat vaikuttaneet Yhdysvaltojen ravitsemussuosituksiin.

Lähde: popsugar

ARTIKKELIT

Treenaaminen

Treeniosiossa keskitytään nimensä mukaisesti treeneihin – olipa kyseessä sitten rasvanpoltto, parhaat liikkeet pyöreiden pakaroiden kasvatukseen, asiaa suoritustekniikasta tai aerobisen merkityksestä. Motivoidu, opi uutta ja ota parhaat vinkit käyttöön seuraaviin treeneihisi.

ARTIKKELIT

Ravinto & Palautuminen

Ravinto ja palautuminen jaksavat puhuttaa aina. Mitä, miten ja kuinka usein tulisi syödä? Entä puolestaan lepääminen – montako lepopäivää viikossa on tarpeeksi? Tsekkaa täältä kaikki artikkelimme, jotka käsittelevät näitä tärkeitä teemoja.

ARTIKKELIT

Reseptit

Haluatko syödä hyvin ja monipuolisesti, mutta samalla terveellisesti? Tikiksen supersuositut reseptit ovat terveellisiä ja boostaavat treeniä, mutta hivelevät myös makunystyröitä. Löydä oma suosikkisi muun muassa aamupala-, ja herkkureseptien joukosta! Nam!

ARTIKKELIT

Lifestyle

Treenaaminen ei ole ainoastaan harrastus, se on elämäntapa! Olipa kyseessä sitten “meal prepping”, vinkit parhaisiin treenivaatteisiin tai lahjavinkit treenaavalle, kaikki lifestyle-sisältö löytyy täältä. Varoitus! Jotkut artikkeleistamme saattavat aiheuttaa suupielten kääntymistä ylöspäin.

TIKIKSEN 6 KK TREENIOHJELMA
Tikiksen suosituin verkkovalmennus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo hiukan kokemusta kuntosaliharjoittelusta.
 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: