facebook_pixel

Kuinka pukeutua salille?

heinä 18, 2017

Varvastossut, pylly puoliksi esillä, viimeisimmät muotikuteet vai reikäinen jumppapaita? Jokainen salillakävijä pukee päälleen (toivottavasti) jotain, joten salivaatteet koskevat kaikkia. Kerrataan hieman, mikä on sopivaa varustautumista, kun lähdetään treffaamaan hikisiä painoja.

10 € vai 100 €?

 

Paljon puhuttaa treenivaatteiden hinta ja se, kannattaako niistä maksaa itseään kipeäksi. Joillekin sali on näyttäytymispaikka ja joillekin kaikkea muuta. Joustavat vaatteet lienee melkein kaikkien lajien perusta, olivat ne sitten halpahallista tai kuljetettu Ranskan pikkupuodeista. On tärkeää, että keho pääsee venymään kaikkiin asentoihin ilman, että se nyt ainakaan vaatteista jää kiinni. Se, onko vermeissä sitten kaksi vai kolme raitaa ei vaikuta itse urheilusuoritukseen. Toisaalta, toisinaan hinta kertoo myös paremmasta laadusta, mikä on jatkuvasti pesussa oleville rievuille hyvä juttu. On jokaisen oma asia, mitä vaatteistaan maksaa.

Hän oli pikku pikku bikineissä

 

Tämä koskee hieman enemmän naisia, mutta hälinän aihetta on ollut reippaasti myös tällä saralla. Onko naisen sopivaa pukea päällensä ”ei mitään” tai vain urheiluliivit ja pikku pöksyt? Häiritseekö se muiden tekemistä niin paljon, että tyyli pitäisi kieltää? Tämäkin on kaksipiippuinen asia. Käymme kuntosalilla monesti siitä syystä, että voisimme näyttää hyvältä, ja jos olet kehosi kanssa niin sujut, että voit olla vähissä vaatteissa, ei sen kuuluisi olla keneltäkään muulta pois. On kenties kuitenkin myös sellaisia kuntosaleja, joissa sanomaton sääntö on pukeutua hieman peittävämpiin vaatteisiin. Täytyy myös muistaa, että kateudesta johtuvan purnaamisen toisten vaatetuksesta voi unohtaa ja välillä on okei näyttää niitä työn tuloksia – hyvän maun rajoissa!

Röhnäinen reikäpaita ja mikä tuo haju on?

 

(Suurten) painojen kanssa meuhkaava haisuli tai hyvin epäsiistin reikäisiä vaatteita käyttävä henkilö kuuluu melkein jokaisen salin perusvalikoimaan. Reikien ei kuuluisi haitata ketään muuta, kuin omistajaansa, mutta epähygienisyys ei kuulu oikeastaan minnekään. Tottakai treenatessa räkä lentää, hiki roiskuu ja veri valuu, mutta tuore hiki ei haise. Vaatteiden tulisi olla edes sen verran siistit, ettei sinua voi haistaa metrien päähän.

Korut, kullat ja killuttimet

 

Korut kannattaa ottaa pois, ihan oman truvallisuuden vuoksi. Korut voivat tarttua johonkin ja mennä rikki tai rikkoa sinua. Pidä tosin huoli siitä, että timanttisormukset ja kultakorvikset ovat hyvässä säilössä treenin ajan. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun joku joutuu selittelemään aviomiehelleen useamman tonnin vihkisormuksen mysteeristä katoamista.

Kertauksena: salille mentäessä ei paljoa kuulu sääntöjä ladella sille, mikä on hyvää pukeutumista ja mikä ei. Aina löytyy joku, ketä ärsyttää se, mitä sinä olet laittanut päällesi, joten pidä rohkeasti kiinni vaan omasta tyylistäsi – kunhan se ei konkreettisesti haittaa kanssatreenaajien elämää.

 

Kirjoittaja: Aino Papinniemi, helsinkiläinen journalisti, personal trainer, mind coach certified trainer ja taiteilija

Lue myös: 

Mistä tunnistaa Tikis-tytön?

’Hitto, joku on vienyt juoksumattoni!’ ja 56 muuta ajatusta salilla

Tervetuloa salille! Tikis esittelee salipersoonat

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: