Urheilukielto – miten siitä selviää?

Elämässä ja urheillessa sattuu ja tapahtuu. Loukkaantumisilta ei voi välttyä – olit sitten kilpaurheilija tai kuntoliikkuja. Äkillinen loukkaantuminen tai urheilukielto muusta syystä laittavat elämän uuteen uskoon, ainakin hetkeksi. Kaksi viikkoa tai puoli vuotta on pitkä aika jokaiselle urheilevalle ihmiselle, joka on tottunut treenaamaan useita kertoja viikossa.

Asiaa ei kannata jäädä harmittelemaan. Tärkeintä on keskittyä paranemiseen ja lepoon, ettei urheilukielto pitkity. Nyt sinulla on enemmän aikaa tehdä asioita, joista olet haaveillut, mutta mihin ei ole ollut aikaa tarpeeksi. Ajatukset kannattaa suunnata pois asioista, joita ei voi toteuttaa urheilukiellon aikana. Ajattele, mitä kaikkea pystyt nyt tekemään. Ehkäpä olet miettinyt espanjan kielen opiskelua, kitaransoittoa tai matkustamista rantalomalle. Saatat jopa löytää uuden harrastuksen urheilun rinnalle. Tai haluat kenties vain viettää enemmän aikaa perheesi parissa. Nyt sinulla on aikaa toteuttaa myös niitä tekemättömiä töitä, jotka ovat muistuttaneet itsestään aika ajoin.

Ulkoilu ja luonnossa oleminen ovat yksi parhaimmista keinoista hoitaa itseä, siellä mieli lepää. Myös lukeminen ja elokuvien katselu ovat hyviä tapoja karata hetkeksi pois arjesta. Milloin olet viimeksi lukenut hyvän kirjan? Nyt jos koskaan sinulla on hyvä syy ottaa rennosti kiireisen elämäntyylin keskellä. Nyt on aikaa nähdä vanhoja ystäviä, joiden kanssa voi lähteä vaikka shoppailemaan, museoon, teatteriin tai laittaa ruokaa yhdessä.

Välillä pitkä tauko urheilemisesta voi tehdä vain hyvää niin vartalolle kuin mielelle. Ehkä kroppasi oli levon tarpeessa mutta ilmoitti siitä vain vaikeimman kautta. Urheilutauon aikana voit tehdä mielikuvaharjoituksia seuraavista harjoituksista, saat lisää virtaa ja jaksat seuraavia treenejä aivan uudella innolla ja motivaatiolla.

Osaat varmasti arvostaa urheilukiellon jälkeen pieniä asioita elämässä ja tervettä elämää. Niin kuin elämässä yleensäkin, positiivinen asenne ratkaisee. Pidä kirkkaana mielessä se hetki, kun pääset taas jaloillesi ja takaisin urheilun pariin. Silloin sinua ei pidättele mikään!

 

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: