Tikis-tyttö – mistä sellaisen tunnistaa?

Fitness-mimmi. Salikissa. Punttimisu. Rautaa nostaville naisille on monia nimiä. Punttisalilla lihaksia kasvattavia ja hikeä vuodattavia naisia leimaavat myös monenmoiset ennakkoasenteet ja harhakäsitykset. Ollakseen salikisu ei tarvitse tekokynsiä, hämähäkkiripsiä tai viimeisen päälle sudittuja sotamaalauksia. Niiden sijasta aidon Tikis-tyttö tunnistetaan seuraavista seikoista:

Paino

Toisin kuin useimmat kanssasisarensa, tikis-tyttö on innoissaan, kun vaaka näyttää isompaa lukemaa, ja farkut alkavat kiristää reisistä. Onhan saavutettu kasvu puhdasta, kireää lihasta!

Lihaskasvu ei kauhistuta

 

”Siis mä en voi käydä salilla, ettei mulle tuu liian isot lihakset”. Lause, jota et takuulla kuule oikean Tikis-tytön suusta. Ikinä. Tämä tyttö tietää, että saadakseen todella suuret lihakset täytyy tehdä aivan jäätävästi duunia. Jo pienikin lihaskasvu vaatii megatiukkaa treeniä.

Uusi puolen vuoden treeniohjelma salille, jolla saat takuulla sekä voimaa että lihasta!

 

Ruokailu

 

Tikis-tyttö ei mutusta hamppariaterioita ja mättösafkaa, vaan laadukasta, puhdasta, proteiinipitoista ja sopivan rennolla asenteella valmistettua ruokaa. Elämä ei kaadu nautinnolliseen palaan suklaata, sillä pääsääntöisesti tikis-tyttö syö fiksusti. Useimmiten tikis-tytön ateriakoot saattavat myös herättää hämmennystä kanssaeläjissä –lihaskasvu ja kova treeni kun vaativat energiaa.

Tikis-tytön mielestä kaurapuuron sekaan sekoitettu raejuusto ei ole ällöttävää limasotkua, vaan näppärä keino lisätä proteiinia terveelliseen aamupalapuuroon.

HC -treeniä

 

Kun tikis-tyttö treenaa, niin silloin myös treenataan. Norona valuva hiki, punainen naama, pullistuvat verisuonet ja takahampaat paljastava irvistys kuuluvat asiaan. Treenille ei mennä näyttäytymään, näyttämään freesiltä ja ottamaan peiliselfieitä (ainakaan liikaa; pikku poset ovat asia erikseen…).

”Ei ole aikaa” -tekosyy

 

Tikis-tyttö ei käytä ”mulla ei ole aikaa treenata” -tekosyytä, koska hän tietää, että oikeasti tärkeälle asialle täytyy sitä aikaa järjestää. Hän merkkaa kalenteriin treeniajat ja noudattaa niitä. Useimmiten ainakin.

Asenne ratkaisee

 

Tikis-tyttö ei turhia voivottele, vaan hoitaa homman. Sade ei estä juoksulenkkiä. Jos sali on kiinni, kehonpainotreenin voi tehdä missä vain. Aina portaat hissi sijaan. Hymyllä saavuttaa enemmän kuin nenää nyrpistelemällä. It’s all about the attitude.

Tunnistatko itsessäsi Tikis-tyttöä?

 

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: