Olet saattanut kokeilla tehdä pizzapohjan kukkakaalista tai kananmunista, mutta onko sinulle tullut mieleen, että sen voi valmistaa myös porkkanasta? Tässä tulee jo helposti suositeltavat puoli kiloa kasviksia päivässä!
Pohja:
- 3 keskikokoista porkkanaa
- valkosipulinkynsi
- 0,5 dl juustoraastetta
- kananmuna
Esimerkkitäytteet:
- 1 rkl tomaattikastiketta
- 2 rkl pilkottua sipulia
- 2 kypsennettyä pekonisiivua
- 2 rkl pilkottua vihreää paprikaa
- 2 rkl raastettua parmesan-juustoa
Valmista näin:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuori porkkanat ja raasta ne (voit tehdä tämän vaiheen myös moinitoimikoneessa). Purista neste pois porkkanaraasteesta.
- Laita raaste kulhoon. Lisää valkosipuli, juusto ja kanamuna. Sekoita kädellä mahdollisimman tasaiseksi.
- Painele massa uunipellille pyöreän muotoiseksi ja laita uuniin. Kypsennä 10-12 minuuttia.
- Laita haluamasi täytteet pohjan päälle ja paista vielä 5 minuttia.
Pizzapohjan suuntaa antava energiasisältö: 237 kcal, 11 g rasvaa, 20 g hiilareita, 16 g proteiinia.
Lähde: joeandsue
Tsekkaa myös: 3 parasta pizzareseptiä ilman jauhoja