Resepti: pizzapohja porkkanasta

Olet saattanut kokeilla tehdä pizzapohjan kukkakaalista tai kananmunista, mutta onko sinulle tullut mieleen, että sen voi valmistaa myös porkkanasta? Tässä tulee jo helposti suositeltavat puoli kiloa kasviksia päivässä! 

Pohja:

  • 3 keskikokoista porkkanaa
  • valkosipulinkynsi
  • 0,5 dl juustoraastetta
  • kananmuna

Esimerkkitäytteet:

  • 1 rkl tomaattikastiketta
  • 2 rkl pilkottua sipulia
  • 2 kypsennettyä pekonisiivua
  • 2 rkl pilkottua vihreää paprikaa
  • 2 rkl raastettua parmesan-juustoa

Valmista näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori porkkanat ja raasta ne (voit tehdä tämän vaiheen myös moinitoimikoneessa). Purista neste pois porkkanaraasteesta.
  3. Laita raaste kulhoon. Lisää valkosipuli, juusto ja kanamuna. Sekoita kädellä mahdollisimman tasaiseksi.
  4. Painele massa uunipellille pyöreän muotoiseksi ja laita uuniin. Kypsennä 10-12 minuuttia.
  5. Laita haluamasi täytteet pohjan päälle ja paista vielä 5 minuttia.

 

Pizzapohjan suuntaa antava energiasisältö: 237 kcal, 11 g rasvaa, 20 g hiilareita, 16 g proteiinia. 

Lähde: joeandsue

Tsekkaa myös: 3 parasta pizzareseptiä ilman jauhoja

 

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: