Resepti: Lämmin bulgursalaatti kantarellien ja puolukoiden kera

Syksyllä on ihanaa nauttia metsän antimista ja hyödyntää sieniä ja marjoja ruuanlaitossa. Tämä lämmin salaatti sopii erinomaisesti pääruoaksi tai lisukkeeksi riistan, lampaan tai grillatun lohen kylkeen. 

Bulgur valmistetaan vehnästä ja se on ravintopitouisuuksiltaan rikkaampi kuin pasta tai riisi. Bulgur sisältää valmistajasta riippuen suunnilleen 13 g proteiinia ja 8 g ravintokuitua/100 g sekä magnesiumia 26% ja fosforia 46% päivän saantisuosituksesta.

Reseptistä tulee 4 annosta.

Ainekset:

  • 3 dl bulguria
  • 6 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 l tuoreita kantarelleja
  • 3 salottisipulia
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria
  • 2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1/2 dl hienonnettuja timjaminlehtiä
  • 1 dl karkeasti hienonnettuja saksanpähkinöitä
  • 1,5 dl puolukoita
  • 200 g vuohenjuustoa
  1. Keitä bulgursuurimoita kannen alla kasvisliemessä noin 10 minuuttia. Pidä suurimot lämpiminä.
  2. Perkaa kantarellit ja leikkaa isot sienet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
  3. Paista kantarelleja ja sipuleita voissa, kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Sekoita bulgur, sienet, persilja, timjami, pähkinät ja puolukat. Murenna päälle vuohenjuusto ja mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Nauti!

Lähde: Runsaat salaatit/Caroline Hofberg (Otava)

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: