Polta rasvaa ruokavaliolla!

Kehon muuttaminen rasvaa polttavaksi koneeksi vaatii vähän muutakin kuin säännöllistä vierailua punttiksella. Lihaksen kasvattaminen tekee toki ihmeitä aineenvaihdunnalle, mutta tavoitteen saavuttaminen ilman sopivaa ruokavaliota voi olla melkoinen kamppailu. Ota oppia seuraavista neuvoista ja pääset lähemmäs päämäärääsi!

1. Vältä sokeria treenin jälkeen

Olisihan se mukava syödä herkkua kovan treenin päätteeksi, mutta suuret sokeriannokset eivät oikein tue rasvanpudotustavoitetta. Sokerin aiheuttama insuliinipiikki saa kropan lopettamaan rasvan polttamisen energian lähteeksi. Nauti sokeriherkun sijaan proteiinipitoinen välipala, kuten kauhallinen heraisolaattia veteen sekoitettuna, tunnin sisällä treenin päättymisestä.

2. Rytmitä hiilihydraatit

Hiilareiden rytmittäminen on hyvä tapa tehostaa rasvan palamista ilman matalista hiilareista aiheutuvaa sumuista oloa. Vähennä hiilihydraattien nauttimista 2-3 vuorokaudeksi ja nosta samalla hyvien rasvojen (pähkinät, siemenet, avokado, kalaöljy jne.) saantia ja pidä sitten yhden vuorokauden hiilaritankkaus. Tällöin rasva palaa tehokkaammin verrattuna siihen, että kropalla olisi jatkuvasti käytössä hiilareita pääenergianlähteeksi.

3. Ota BCAA käyttöön

BCAA (Branched Chain Amino Acids) eli haaraketjuiset aminohapot ovat isossa roolissa ennen treeniä, sen aikana ja treenin jälkeen. Haaraketjuiset aminohapot leusiini, isoleusiini ja valiini metabolisoituvat lihaksessa auttaen estämään kataboliaa ja edistäen palautumista. Ne myös boostaavat kehon rasvanpolttoa edistävien hormonien tuotantoa.

4. Nosta proteiinin saantia

Proteiini on välttämätöntä sekä lihasten rakentamiselle että korjaamiselle. Se toimii lisäksi termogeeninä, jolloin kalorit palavat tehokkaammin. Sisällytä proteiinia jokaiselle aterialle ja käytä eri proteiinin lähteitä vaihtelevasti.

Proteiinia saat esimerkiksi kalasta, pavuista ja linsseistä, kananmunista, tofusta, maitorahkasta, jaejuustosta, lihasta ja tietenkin proteiinijauheista.

5. Älä pelkää rasvoja

Rasva on äärimmäisen tärkeä ravintoaine, joka edistää tarvittavien hormonien erittymistä, voitelee niveliä, tehostaa aivojen toimintaa ja kuljettaa rasvaliukoisia A-, K-, E- ja D- vitamiineja. Tämän lisäksi rasvan syöminen itse asiassa tehostaa kropan rasvan polttamista. Ruokavalion pitäisi sisältää öljyjä, rasvaista kalaa, pähkinöitä ja siemeniä (ei kuitenkaan niitä paahdettuja ja suolattuja) sekä avokadoa.

Lähde: strongfitnessmag

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: