Näin teet proteiinipatukat itse!

Proteiinipatukat ovat löytäneet tiensä treenikasseihin ja kauppojen valikoima kasvaa jatkuvasti. Patukoita markkinoidaan esimerkiksi palautumiseen ja välipaloiksi. Osalle treenaajista patukat kuuluvat herkutteluhetkiin, kun mieli hamuaa jotain makeaa. 

Oletko koskaan ajatellut, että proteiinipatukoita voi tehdä myös kotioloissa, jolloin tiedät tismalleen, mitä raaka-aineita patukat sisältävät? Valmistaminen on suhteellisen yksinkertaista. Kokeile patukoita välipalana tai säästä massaa herkutteluhetkiin.

Pähkinä-suklaapatukat

1 dl sokeritonta maapähkinävoita

3 rkl hunajaa

½ dl kaurahiutaleita

½ dl vettä

1 ½ dl suklaanmakuista proteiinijauhetta

Valmistus:

Kuumenna kattilassa maapähkinävoi ja hunaja koko ajan sekoittaen. Pienennä lämpöä, kun massa on juoksevaa ja jatka sekoittamista, kunnes koostumus on tahnamainen. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja vesi, sekoita tasaiseksi. Lisää proteiinijauhe kahdessa erässä koko ajan sekoittaen. Kun kaikki raaka-aineet on lisätty, anna massan jäähtyä. Tämän jälkeen vaivaa massaa käsin, jotta siitä tulisi mahdollisimman tasainen. Siirrä massa suorakulmionmuotoiseen vuokaan tai rasiaan ja painele tiiviiksi levyksi. Laita massa puoleksi tunniksi pakastimeen jähmettymään ja leikkaa tämän jälkeen patukoiksi tai pieniksi suupaloiksi.

Vinkki! Maapähkinävoita voit valmistaa myös itse paahtamalla pähkinöitä 170 asteessa noin 20 minuutin ajan, jotta ne saavat hieman väriä. Kuori pähkinät käsin hankaamalla, laita monitoimikoneeseen ja anna koneen käydä, kunnes voimainen koostumus on saavutettu. Lisää halutessasi tilkka vettä ja ripaus suolaa.

– Annika

Tsekkaa myös:

Pähkinävoita mahaan, hymyä huulille!

Energiaa päivään heti aamusta – 5 aamupalaideaa

Mitä syödä treenin jälkeen? 

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: