Näin säilytät motivaation vaikeina hetkinä

Elämä ei ole yhtä ruusuilla tanssimista, mutkia tulee matkaan melkeinpä säännöllisesti. Miten siis säilyttää motivaatio, kun tuntuu, että elämä kaatuu päälle? Onneksi oma asenne auttaa selviämään vaikeista tilanteista. 

Ensimmäinen askel on se vaikein

 

Jos tavoitteena on laihtua, ensimmäisenä on tehtävä ruokaremontti ja aloitettava liikkumaan säännöllisesti. Aluksi muutos on vaikeaa, mutta tärkeintä on tehdä päätös, että elämä tulee muuttumaan ja uudet elämäntavat astuvat kehiin. Ensimmäinen askel on se vaikein, mutta ehdottomasti se tärkein. Vanhoihin tapoihin on helppo juurtua, mutta silloin muutosta ei tapahdu ja on turha valittaa omia valintoja. 

Muista miksi aloitit

 

Vaikeina hetkinä muista miksi aloitit. Jos tavoitteena on tiputtaa 10kg, älä luovuta kesken kaiken. Aseta itsellesi pieniä välitavoitteita, ja huomaat pian pääseväsi kohti suurta tavoitetta. Muista se olotila mikä sinulla oli, kun päätit ryhtyä tuumasta toimeen!

Lue myös: 10 askelta kohti tapojen muuttamista

Kesävartalo tehdään talvella

 

Kesään on vielä aikaa ja monet haaveilevat paremmasta kesäkunnosta. Muutos ei tapahdu hetkessä, siksi nyt on täydellinen aika tehdä muutoksia ruokavalion ja urheilun suhteen, jotta on jotain mitä pullistella kesällä!

Tsekkaa Tikiksen 6 kuukauden treeniohjelma tai edistyneille treenaajille tarkoitettu 6KK JATKO

Mikään tavoittelemisen arvoinen ei tule helpolla

 

Muutos ei ole helppo. Jos laihduttaminen olisi helppoa, kukaan ei olisi ylipainoinen. Tavoitteisiin pääsyä osaa arvostaa entistä enemmän, kun tietää millaisen työn on tehnyt sinne päästäkseen. 

Älä lopeta, kun olet väsynyt, lopeta kun olet valmis

 

Jos sinulla on tavoite, älä luovuta ennen kuin olet saavuttanut sen. Älä tyydy puoliväliin, maali häämöttää koko ajan lähempänä. Yritä koko ajan nähdä valoa tunnelin päässä ja usko ja luota, että pääset tavoitteeseesi. Pienetkin askeleet vievät sinua lähemmäs.

Ole paras versio itsestäsi

 

Älä vertaa itseäsi muihin. Yritä tehdä itsestäsi parempi versio ja muista kehua itseäsi aika ajoin ja rakastaa itseäsi, sen sijaan että toruisit pienistä asioista. Kukaan muu ei voi tietää millaisen urakan olet tehnyt tavoitteidesi eteen, joten muiden mielipiteillä ei ole väliä. Kohtele itseäsi kuin haluisit muiden kohtelen sinua.

Lue myös: Näin opit arvostamaan itseäsi ja olemaan sinut itsesi kanssa

Parhaatkin ovat joskus olleet aloittelijoita, kukaan ei aloita huipulta

 

Kadehditko huippu-urheilijoita? Hekin ovat aloittaneet nollasta, tehneet todella paljon töitä saavutustensa eteen, epäonnistuneet vielä useammin. Harva on seppä syntyessään. Tärkeintä on yrittää, epäonnistumiset eivät ole pahasta, ne kasvattavat ja ovat tärkeitä etappeja kohti onnistumisia. He, jotka eivät ole ikinä epäonnistuneet, eivät ole yrittäneet tarpeeksi.

Lue myös: Älä tee kuntosalista mörköä – jokainen on joskus ollut aloittelija

Sisälläsi on kaksi tiikeriä: hyvä ja paha. Se voittaa, jota ruokit

 

Vaikeina hetkinä voimme jopa kuulla kaksi ääntä puhuvan keskenään. Toinen sanoo ettei sinusta ole siihen. Toinen kannustaa sinua. Sinä päätät kumpaa ääntä uskot! 

Lopulta mietimme niitä muutoksia, joita emme tehneet

 

Vuosi sitten sinulla saattoi olla unelma tai tavoite. Toteutitko sen? Älä toista virhettä ja jätä uudelleen unelmiasi tavoittelematta. Vuoden päästä tähän aikaan voit hyvillä mielin muistella vanhaa vuotta ja iloita kuinka suuren työn olet tehnyt unelmiesi eteen. Elä elämää, jota haluat elää, ei kukaan halua eläkepäivillä harmitella tekemättömiä asioita. Elämä on nyt – elä sitä täysillä. 

Lue myös: Luo sellainen elämä, jota oikeasti haluat elää

– Petra

 

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: