Näin opit arvostamaan itseäsi ja olemaan sinut itsesi kanssa – 5 vinkkiä

Usein kadehdimme toisten ulkonäköä tai saavutuksia ja vähättelemme omiamme. Mutta miksi? Joku toinen voi olla yhtä lailla ihannoida sinua ja sitä mitä olet saanut aikaan. Itsensä arvostaminen on asia, joka jokaisen kannattaa opetella. Elämänlaatu paranee, eikä tarvitse enää olla toisille kateellinen, sillä toisten onni ei ole sinulta pois. Tässä 5 vinkkiä millä tavoin voit alkaa arvostamaan itseäsi.

1. Aloita aamut katsomalla peiliin

Katsele itseäsi peilistä joka aamu lempein katsein ja kiinnitä huomiota vain hyviin puoliin itsessäsi. Jätä huonot puolet sivuun ja keskity hyviin. Voit hokea itsellesi myös jotain mantraa, kuten “olen ihana, iloinen ja tästä tulee hyvä päivä”. Kun keskityt hyvään ja hyviin asioihin itsessäsi, alat uskomaan siihen, että olet kaiken hyvän arvoinen.

2. Ota toisten kehut ilolla vastaan 

Usein vähättelemme, jos joku kehuu vaatteitamme tai ulkonäköämme. Mutta miksi? Ei kukaan sano kauniita sanoja, jos ei todella tarkoita niitä. Ota siis tästä lähtien kehut vastaan avosylin ja usko mitä toiset sanovat. Ja jos olet parisuhteessa, puoliso valitsi sinut – juuri sinut <3

3. Naura ja hymyile

Nauraminen ja hymyileminen vaikka väkisin tuottaa hyvän olon endorfiineja. Pian väkinäinen hymy muuttuu myös aidoksi hymyksi. Hymyile aina, kun astut uuteen huoneeseen, muut huomaavat kuinka iloinen ihminen sieltä saapuu ja haluavat ottaa mallia sinusta. Usein saamme itsekin energiaa iloisesta ja positiivisesta seurasta. Hymyilemällä ja positiivisella elämänasenteella voimme myös itse vaikuttaa siihen millaisen kuvan itsestä annamme. Opettele myös nauramaan itsellesi ja kömmähdyksillesi. Kaikki mokaavat joskus. Elämä ei ole niin vakavaa, välillä voi hassutella myös omalla kustannuksella 😉

4. Hemmottele itseäsi

Parisuhteessa usein halutaan hemmotella puolisoa, mutta välillä voimme hemmotella myös itseämme. Varaa välillä kokonainen päivä tai ilta aikaa vain ja ainoastaan itsellesi ja tee asioita joista pidät. Shoppaile, urheile, käy manikyyrissä tai tee kotona hoito itsellesi. Tee hyvää ruokaa ja katso lempielokuvasi. Hemmottele itseäsi säännöllisesti, sillä olet ansainnut sen!

5. On vain yksi Sinä

Kukaan muu ei osaa samoja asioita kuin sinä, kukaan muu ei ole samannäköinen kuin sinä. Sinua ei voi korvata, sillä on vain yksi Sinä. Luota itseesi ja arvosta itseäsi, sillä olet sen arvoinen!

– Petra

Lue myös: 7 tapaa löytää motivaatiota ja laittaa elämä järjestykseen

 

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: