Näin korvaat salitreenin (esimerkiksi matkoilla)

Välillä tulee tilanteita, jolloin treeni tutulla salilla jää väliin, esimerkiksi lomamatkan takia. Mutta ei hätää, mielikuvitusta kehiin ja voit saada hikitreenin tehtyä myös ulkomailla!

Treenaa rannalla

 

Aloita aamu juoksemalla pitkin rantaviivaa lämpötilan vielä olevan sopivan viileä tai treenaa oman kehon painolla pehmeällä rantahiekalla. Punnerra, viivajuokse, tee vatsoja, ota spurtti mereen, tee erilaisia loikkia ja hyppyjä, kyykkää – hyödynnä koko kroppaa! Usein paikalliset rantakadun työntekijät jäävät iltaisin treenaamaan rannalle työpäivän jälkeen, kysy rohkeasti pääsetkö mukaan tai ota vinkkiä ja treenaa vieressä!

Kurkkaa lisää vinkkejä täältä: Loikkien kesäkuntoon tai Kyykkyvariaatioita kehonpainolla 

Hyödynnä portaat

 

Jos lähettyvillä on portaita, hyödynnä tilaisuus ja tee porrastreeni. Portaissa juokseminen hengästyttää, mutta lisämaustetta saat, kun lisäät rytmityksiä, joko juoksemalla joka portaan, joka toisen tai joka kolmannen. Voit myös kävellä portaat venyttäen jalkoja mahdollisimman pitkälle portaisiin. Hiihtohypyt, sivuttain askellus, takaperin kävely ym, kuormittavat kroppaa mukavasti ja jaloissa tuntuu seuraavana päivänä!

Lisää aiheesta: Rasvaa polttava porrastreeni

Kokeile kohteen extremelajeja

 

Jos matkustat ulkomaille, on kohteissa usein mahdollisuus kokeilla paikalle ominaisia lajeja. Tartu tilaisuuteen rantakohteissa ja kokeile esimerkiksi surffausta, purjelautailua tai lähde vuorille patikointiretkelle. Saat kroppaan uudenlaista ärsykettä totutun salitreenin sijaan.

Jumppaa hotellilla

 

Hotellihuoneet ovat usein pieniä, mutta sen verran niissä on kuitenkin tilaa, että treenin oman kehon painolla saa aikaiseksi nopeallakin aikataululla. Kokeile esimerkiksi Burner 400 -treeniä (5 kierrosta, 4 liikettä ja 20 toistoa jokaista liikettä). Liikkeet ovat kyykky, vuorikiipeilijä, punnerrus ja yleisliike. Lyhyessä ajassa koko kroppa pääsee töihin ja hiki virtaa!

Lisää vinkkejä: 5 liikkeen tehokas kotitreeni (video)

Vuokraa pyörä

 

Mitäpä jos turistibussin sijaan vuokraisit pyörän ja polkisit oman turistikierroksen pyörällä? Kilometrejä kertyy ja maisemat vaihtuvat. Etenkin jos kohde on kovin mäkinen, saavat jalat aikamoisen treenin, samalla kun nähtävyydet tulee nähtyä. Pakkaa mukaan tarpeeksi vettä ja evästä, ettei nälkä yllätä kesken turistikierroksen.

Ui tai vesijuokse

 

Jos matkasi osuu rantakohteisiin tai hotellilla on uima-allas, polskahda uimaan tai vesijuoksemaan 30-60 minuutiksi. Vedessä hikeä ei huomaa, mutta kropassa tuntuu hyvän treenin jälkeinen olo.

Lisää aiheesta: 5 syytä kokeilla vesiliikuntaa 

Joogaa rannalla tai puistossa

 

Kehonhuolto on yhtä tärkeää kuin kova treeni. Paikalliset aloittavat aamun usein puistojoogalla ja jatkavat siitä töihin. Kokeile sinäkin esimerkiksi joogaa tai venyttelyä paikallisten seassa tai ota pyyhe mukaan ja suuntaa auringon noustessa rannalle ja hengitä raikasta meri-ilmaa asanoiden vaihtuessa. Hyvä päivä tulee varmasti.

Käytä paikallisia palveluita

 

Jos välttämättä haluat salille, kysele paikallisilta missä he treenaavat ja suuntaa sinne. Monilla saleilla on kertamaksu ja treenata voi samalla tavalla kuin kotisuomessakin. Myös hotelleilta saattaa löytyä sali, josta usein löytyy muutamia painoja ja laitteita. Kuntoklubeilla voit kokeilla myös ryhmäliikuntatunteja.

Kirjoittaja: Petra Korhonen