Mitä sinun tulisi tietää aiheesta sixpack?

Vatsalihakset koostuvat anatomisesti suorista, vinoista (ulommat ja sisemmät) ja syvistä eli poikittaisista vatsalihaksista. Vatsalihasten tehtävänä on ylläpitää vatsaontelon painetta, suojata sisäelimiä, osallistua uloshengitykseen ja tukea selkärangan liikkeitä. Monelle meistä ei kuitenkaan riitä hyvässä kunnossa olevat vatsalihakset, vaan haluamme ne mielellään näkyviin. Mitä sinun sitten tulee tietää six packistä?

Ensinnäkin, tämä sixpack ei välttämättä edes ole six pack, vaan saattaa olla 4-pack tai 8-pack. Vatsalihasten palikkamaiset muodot johtuvat suoran vatsalihaksen jännerakenteista, jotka kulkevat pysty- ja vaakasuuntaan, muodostaen jaon oikeaan ja vasempaan puoleen sekä poikittaisiin osiin. Vatsalihasjänteet ja niiden symmetrisyys määräytyvät pitkälti perimän mukaan.

Toiseksi, six packin saa esiin vain kovin pienellä rasvaprosentilla eli ylimääräisestä lämmöneristyskerroksesta on päästävä eroon. Oletko kuullut sanottavat, että six pack tehdään keittiössä? No, siinä on vinha perä, mutta treeniäkään ei voi unohtaa. Six packin edellytys on tietystikin treenatut ja muhkeat vatsalihakset, sillä muuten ei rasvattomuudestakaan ole hyötyä. Kannattaa muistaa, että kovin alhainen rasvaprosentti ei kuitenkaan ole välttämättä pidempiaikaisesti kovinkaan terveellistä. Varsinkin naisilla normaali hormonitoiminta vaatii jonkin verran rasvakudosta toimiakseen optimaalisesti.

Oletko kuvitellut saavasi näkyvän six packin vääntämällä satoja toistoja perusrutistuksia? Siinä tapauksessa monipuolisuutta kehiin! Kaikkien vatsalihasten osien täytyy olla kunnossa, jos tavoitteena on six pack. Vatsarutistukset treenaavat ensisijaisesti suoria vatsalihaksia. Salaisuus litteään vatsaan on kuitenkin syvien vatsalihasten rautaisessa kunnossa. Jos syvät vatsalihakset ovat heikot, vatsa usein ”pömpöttää”.  Myös hyvä ryhti auttaa six packin metsästämisessä.

Jos six packisi ei edellisistä neuvoistakaan huolimatta näy, voit syyttää vanhempiasi. Kaikkihan me tiedämme, ettei rasvaa voi polttaa paikallisesti, mutta geneettinen perimä vaikuttaa jonkin verran rasvan jakautumiseen kehossa. Jos ylimääräinen rasva tarraa uimarenkaaksi keskivartaloon, six packin hankkiminen vaatii työtä, muttei toki ole mikään mahdottomuus silloinkaan. Helpommalla vatsapalikat saa houkuteltua esille, jos ylimääräisillä herkuilla on taipumus varastoitua enemminkin pyllyyn ja reisiin.

Yhteenvetona: olemme kaikki rakenteellisesti erilaisia, joten joillakin six pack pilkistää suhteellisen helposti, ja toiset taas joutuvat tekemään hampaat irveessä töitä sen eteen. Treenaamalla vatsalihaksia monipuolisesti, polttamalla ylimääräiset rasvat kropasta sekä syömällä puhtaasti ja terveellisesti olet jo hyvää matkaa saavuttamassa unelmien six packin!

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: