Mistä tunnistaa aloittelija salilla?

Sekä harrastajia että kuntosaleja on nykyään joka lähtöön – on naisten saleja, toiminnalliseen harjoitteluun keskittyneitä saleja, ”ghettopuntteja” ja äärimmilleen hiottuja ja modernisoituja saleja. Kaikille näille löytyy oma kävijäkuntansa, mutta jokaiselta löytyy myös ensikertalaisia. Niitä, jotka ovat juuri astuneet elämänsä ensimmäisiä kertoja kuntosalin kynnyksen yli. Oli kyseessä sitten minkätyyppinen sali hyvänsä, voidaan sieltä bongattavat aloittelijat jakaa kolmeen ryhmään, joille jokaiselle on selkeät tunnusmerkit.

1.  Täysin hukassa ja sen kyllä huomaa –aloittelija

Tähän ryhmään kuuluva aloittelija on hyvinkin helppo erottaa joukosta. Hänet voit bongata esimerkiksi työntämässä jalkaprässiä käsin tai sotkeutuneena soutulaitteeseen. Osa tähän ryhmään kuuluvista aloittelijoista puolestaan seisoskelee minuuttitolkulla lähentäjälaitteen vieressä tutkien sen kyljessä olevaa käyttöohjetta, mutta päättää lopulta palata tutun ja turvallisen kuntopyörän luo, jonka selästä nousi hetki sitten. Täysin hukassa ja sen kyllä huomaa –aloittelija ei edes yritä esittää olevansa perillä viimeisimmästä salimuodista, vaan ylleen hän on mitä todennäköisimmin vetänyt ne kuuluisat kolmen raidan verkkarit ja mahdollisimman löysän, kulahtaneen t-paidan. Juomapullona hänellä on tyhjä limupullo.

2.  Fast, Better Bodies, protsku ja mitä näitä nyt on- aloittelija

Tämän ryhmän aloittelijoita voi vielä pukuhuoneen puolella erehtyä luulemaan kokeneeksi salikävijäksi – vaatteet ovat kuin suoraan viimeisimmän ProBody-lehden sivuilta ja treenilaukusta löytyy vähintään kolmea erilaista palkkari- tai protskujauhetta. Salin puolellakin kyseisen ryhmän aloittelija suorastaan huokuu itseluottamusta, jopa hieman liiaksi asti. Hän kuvittelee tietävänsä kaikesta kaiken. Hänellä on kova tarve päästä pätemään ja esittelemään kaikkea blogeista, lehdistä ja netistä imemäänsä salitietoutta ja aika kuluu enemmän puhumiseen kuin tekemiseen. Viimeistään hänen tarttuessa tankoon henkilö on kuitenkin helppo tunnistaa aloittelijaksi: maastavedon tekniikka on niin pahasti hakusessa, että jo pelkkä vierestä seuraaminen tekee pahaa. Toinen tunnusmerkki on pahemman kerran yliampuva hengitystekniikka eli toisin sanoen kaaressa lentävät sylkipisarat. Tähän ryhmään kuuluvat aloittelijat saattavat olla liikkeidensä kanssa vaaraksi sekä itselle että kanssatreenaajille.

3. ”Hei voisiksä auttaa”- aloittelija

Kunpa kaikki saliuraansa aloittelevat kuuluisivat tähän ryhmään! He ovat motivoituneita treenaamaan ja oikeasti kiinnostuneita liikkeiden oikeista suoritustekniikoista. He eivät myöskään millään tapaa häpeä itseään tai avuttomuuttaan laitteiden kanssa, vaan tulevat kysymään rohkeasti apua, joko henkilökunnalta tai muilta treenaajilta. Tähän ryhmään kuuluvan aloittelijan bongaa todennäköisesti samalta salilta vielä muutamankin vuoden kuluttua, sillä hän on se, jolle treenistä tulee osa arkea.

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: