Miksi juoda sitruunavettä päivittäin?

Mitä terveyshyötyjä tämä kaikille tuttu kirpeä keltainen hedelmä tarjoaa ja mihin vaivaan se auttaa? Parhaimmat terveyshyödyt saat, kun juot sitruunavettä aamuisin tyhjään vatsaan. Koska sitruunamehun happamuus on haitallista hampaille, kannattaa se laimentaa veteen ennen nauttimista.

Sitruunavesi auttaa pudottamaan painoa hillitsemällä näläntunnetta. Aamulla ei siis tule syötyä liian tuhtia aamupalaa ja tunnet olosi kylläiseksi pienemmästä ruoan määrästä. Sitruunavesi osana monipuolista ja terveellistä ruokavaliota edesauttaa myös ruoansulatusta ja poistaa kuona-aineita elimistöstä. Samalla kehosta poistuu ylimääräisiä nesteitä.

Sitruunamehu sisältää runsaasti C-vitamiinia ja sillä onkin mukavaa aloittaa aamu. Vastustuskyky paranee ja pitkällä aikavälillä voit ennaltaehkäistä flunssia ja muita sairauksia. Ota siis sitruunavesi päivittäiseksi tavaksi!

Kehon nesteytys on tärkeää aloittaa nimenomaan aamulla, koska yön aikana nestettä poistuu hikoilun ja hengityksen kautta. Monet aloittavat päivän kulauttamalla kupin kahvia, joka sekin kuivattaa kehoa entisestään.

Sitruunavesi boostaa myös aivotoimintaa, sillä sitruunan sisältämä kalium vaikuttaa aivotoimintaan positiivisesti. Kaliumin tarvittavasta pitoisuudesta veressä on syytä pitää huolta, sillä se auttaa elimistöä toimimaan oikein.

Vaikka sitruuna on itsessään hapan, sisältää se ainesosia, jotka auttavat ylläpitämään kehon pH-tasapainoa balanssissa.

Siinä on monta hyvää syytä juoda sitruunavettä päivittäin!

Lue myös: 6 hyvää syytä juoda enemmän vettä

Lähde: eBlogfa.com Kuva: Foodie’s Feed

 

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: