Miksi alkulämmittely on tärkeä osa treeniä?

Alkulämmittely on erittäin olennainen osa treeniä, jota ei kannata skipata. Monipuolinen ja huolellisesti tehty alkulämmittely valmistaa kehon liikuntasuoritukseen monella eri tavalla ja on siksi tärkeä. Usein tämä treenin osa-alue jää kuitenkin liian vähäiselle huomiolle, koska sen hyötyjä ei välttämättä ymmärretä kunnolla.

 

 

Tässä onkin nyt muutama erinomainen syy ja fakta, miksi ennen virallista liikuntasuoritusta tulisi toteuttaa huolellinen, hien pintaan nostava alkulämmittely:

1. Sykkeen noustessa verenkierto tehostuu, mikä mahdollistaa ääreisverenkierron avautumisen ja kudosten aineenvaihdunnan lisääntymisen.

2. Koordinaatio paranee, kun hermoimpulssien kulkunopeus kasvaa lämmittelyn avulla.

3. Keho herää treeniin, jolloin psyykkinen ja kognitiivinen suorituskyky suorastaan hurahtaa käyntiin.

4. Nivelet, lihakset ja jänteet valmistautuvat treenikoitokseen ja tämä taas suojaa monilta liikuntavammoilta, kuten lihasrepeämiltä, -revähdyksiltä ja nivelvaurioilta.

5. Lämpimissä lihaksissa on yksinkertaisesti enemmän voimaa.

6. Alkulämmittelyllä saa hyvin nollattua muut arkipäivän huolet ja murheet, jolloin keskittyminen itse treeniin on helpompaa ja tekee siitä entistä tehokkaamman!

Muistathan siis seuraavalla kerralla virittää kroppasi ja mielesi oikealle taajuudelle kattavalla ja tunnollisella lämmittelyllä, niin saat treenistäsi enemmän irti.