Lisää tehoa treeniin? Käytä erikoistekniikoita!

Erikoistekniikat tuovat normaaliin salitreeniin lisähaastetta. Kun salitreenaamisessa ollaan päästy niin pitkälle, että perusteet ovat kunnossa ja lihaksen aktivoimiskyky hallussa, voidaan niitä ottaa treeniin mukaan. Katso tästä yleisimmät erikoistekniikat:

Supersarja

 

Supersarjoissa tehdään kaksi liikettä peräkkäin. Sarjat voi tehdä samalle lihasryhmälle tai vuorotellen vastakkaisille lihasryhmille, kuten vaikka hauikselle ja ojentajalle. Esim. ensin hauiskääntö taljassa x 10, ja heti perään ojentajapunnerrus taljassa x10 ja vasta sitten tauko.

Pakkotoisto

 

Pakkotoistoon tarvitset kaverin apua. Ideana on väsyttää lihas niin rankasti, ettet saa sitä enää itse nostettua, jolloin kaveri auttaa vielä sen viimeisenkin toiston ylös. Kokeile esimerkiksi penkkipunnerrusta: tee niin monta toistoa kun vain jaksat. Kun tanko ei meinaa enää nousta ylös, nostaa kaveri sitä kevyesti. Pakkotoisto on todella väsyttävä tekniikka, jossa viimeisetkin voimat saadaan käytettyä hyödyksi.

Tikapuut

 

Tikapuutekniikassa tehdään sarja sarjalta enemmän toistoja. Tee yksi kyykky, lepää hetki, tee kaksi kyykkyä, lepää, kolme kyykkyä ja niin edelleen. Sopii erityisesti punnerruksiin ja leuanvetoihin. Kehittyminen on kiva huomata: kerta kerralta jaksat tehdä enemmän toistoja.

Pudotussarjat

 

Pudotussarjoissa vaihdetaan painoa kevyempään, kun lihas alkaa väsyä. Valitse ensin paino, jolla jaksat tehdä korkeintaan 10-15 toistoa. Tee toistoja, kunnes tunnet väsymystä ja vaihda paino kiloa tai kahta kevyempään. Tätä erikoistekniikkaa ei suositella liikkeisiin, joissa väsymys voi johtaa vaarallisiin tekniikkavirheisiin.


Tässä oli muutamia yleisimpiä erikoistekniikoita. Julkaisimme myös äskettäin videon Lihaskasvu & Rasvanpoltto -kirjan kirjoittajan Timo Haikaraisen kanssa. Katso videolta pari erikoisempaa tekniikkaa:

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: