Lisää itsevarmuutta salitreeniin – 5 vinkkiä

Jännittääkö salille meneminen? Tässä muutama vinkki, joiden avulla voit tuntea olosi itsevarmemmaksi kuntosalilla.

1. Vältä ruuhka-aikoja

Ruuhka-aikaan tunnelma salilla on tiivis kun suurin osa painoista ja laitteista on käytössä. Harhaillessa edestakaisin salia, olo alkaa helposti tuntua hölmöltä. Mene salille ruuhka-aikojen ulkopuolella, jotta voit rauhassa tutustua laitteisiin ja välineisiin. Kun tiedät missä välineet ovat, ja miten niitä käytetään, sinulla on itsevarmempi olo tarttua painoihin myös silloin kun salilla on ruuhkaisempaa.

2. Ota kaveri mukaan

Kaksin aina kaunihimpi, joten ota kaveri mukaan salille, ja nauti yhteisestä treenifiiliksestä. Tunnet olosi itsevarmemmaksi, kun sinulla on treeniseuraa. Mikä vielä parempaa, lähde salille kokeneen kaverin kanssa, jolloin hän voi antaa sinulle treenivinkkejä, ja ohjeistaa myös tekniikkapuolella.

3. Laadi treeniohjelma

Älä koskaan mene salille niin, että et tiedä mitä teet. Tee aina etukäteen suunnitelma päivän treenistä. Laadi itsellesi treeniohjelma, jossa on tarkasti määritelty treeniin sisältyvät liikkeet ja toistojen määrät. Esivalmistelu on suuri osa varsinaista treeniä, ja auttaa sinua tuntemaan olosi paljon määrätietoisemmaksi ja itsevarmemmaksi.

4. Käy ryhmäliikuntatunneilla

Jos pelkäät, että tekniikassasi on puutteita, älä jaa potemaan epävarmaa fiilistä. Ota hyöty irti ryhmäliikuntavetäjien ammattitaidosta. Mene rohkeasti kokeilemaan kuntosalisi tarjoamia ryhmäliikuntatunteja, joissa tehdään harjoituksia kevyemmillä painoilla ja opetetaan kuntosalitekniikan perusteita ohjaajan johdolla. Esimerkiksi circuit kuntopiiri tai body pump ovat hyviä vaihtoehtoja aloittelevalle salitreenaajalle.

5. Palkkaa PT

Henkilökohtainen valmentaja laatii sinulle oman treeniohjelman, ja opastaa sinut kuntosaliharjoitteluun oman tasosi ja tavoitteidesi mukaan. Valmentajan laatimat treenit ovat takuuvarmasti hyvin suunniteltu, ja tuloksia syntyy nopeasti. Itsevarmuutesi salitreenajana kohoaa täysiin uusiin mittoihin.

Lähde: bodyandsoul

Lue myös: 10 vinkkiä treeniohjelman muodostamiseen 

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: