Näin teet burpeen oikeaoppisesti

Burpee eli suomeksi yleisliike on erittäin tehokas treeniliike, jonka suosio perustuu siihen, että se kuormittaa kehoa kokonaisvaltaisesti. On ihan normaalia, että liikkeeseen liitetään vihan ja rakkauden tuntemuksia, koska liike on raskas, mutta pidemmän päälle palkitsee tekijänsä paremmilla tuloksilla!

Liike suoritetaan käyttäen hyväksi omaa kehonpainoa, joten olitpa sitten kotona, ulkoilemassa tai vaikkapa reissun päällä, burpeet onnistuvat missä vain! Yleisestikin kehonpainoharjoittelu on siitä kätevää, että voit tehdä sitä paikasta riippumatta ja näin ollen useimmat syyt olla treenaamatta, ovat tekosyitä.

Uusi puolen vuoden treeniohjelma salille, jolla saat takuulla sekä voimaa että lihasta!

Burpeessa jokainen toisto kuormittaa etenkin käsiä, rintaa, keskivartaloa, reisiä ja pakaroita. Jo muutaman sarjan jälkeen voit tuntea kunnon tärinän kehossasi samalla, kun lihaksesi vahvistuvat. Vahvistumisen lisäksi kuormitat tehokkaasti hapenkuljetuselimistöä, joka on avain parempaan kestävyyskuntoon. Jo kymmenen terävää burpeeta saavat sinut hengästymään ja voit tuntea, kuinka sydän sykkii reippaammin.

Lähde tekemään liikettä ensin rauhallisesti, kiinnittäen huomiota oikeaan suoritustekniikkaan liikkeen eri vaiheessa, pidä erityisesti keskivartalosi tiukkana koko liikkeen ajan. Kun burpee alkaa sujua, lisää tempoa ja yritä tehdä useampi toisto putkeen nopeammin!

burpee

Tee näin:

  1. Seiso suorana hartioiden levyisessä asennossa ja laskeudu kyykyn kautta alas niin, että kämmenesi koskettavat lattiaan vartalosi etupuolella.
  2. Ponnista jaloilla taaksepäin niin, että kädet pysyvät kiinni lattiassa ja päädyt punnerrusasentoon ja pudota sieltä rintakehä lattiaan käsiä koukistamalla.
  3. Punnerra itsesi ylös lattialta ja ponnista jaloillasi mahdollisimman nopeasti takaisin kyykkyasentoon.
  4. Hyppää kyykystä ylös räjähtävästi ja yritä ponnistaa niin korkealle kuin mahdollista.
  5. Jos haluat lisää tyylipisteitä, taputa hypyn aikana kädet yhteen pääsi yläpuolella.

Kuulostaako tiukalta? Sitä se nimittäin on, mutta vastapainona saat hurjasti voimaa ja kestävyyttä kehoosi. Tee liikettä jatkuvasti ja huomaat kuinka kuntosi kehittyy huimaa tahtia! Mikäli olet malttamaton tyyppi, joka haluaa tuloksia nopeasti, ota burpee kiinteäksi osaksi treenirutiinejasi. Voit ripotella niitä erilaisiin treeneihin, kuten kiertoharjoitteluun, salilla tehtäväksi liikkeeksi, lenkin keskelle tai jälkeen, vain mielikuvituksesi on rajana. Niille treenaajille, jotka tavoittelevat treenissään tehokasta energiankulutusta lyhyessä ajassa, burpee on loistava valinta!

Lähde: MindBodyGreen

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: