Kahvakuula haastaa koko kehoa

Kahvakuulia löytyy nykypäivänä lähes jokaiselta kuntosalilta. Tiesitkö mitä kaikkea niillä voi tehdä? Kahvakuula on ehkä yksinkertaisin, helpoin ja kätevin tapa lisätä haastetta treeniin. Kokeile kahvakuulaa ryhmäliikuntana, ja opi kahvakuulailun salat!

Kahvakuulatreeni on koko kehoa haastava lihaskuntoharjoitus, jossa erityisesti keskivartalon syvät lihakset saavat hyvän harjoituksen. Kahvakuula on helppo pitää hallinnassa, ja sen helppouden ansiosta kahvakuulaa voi liikutella monissa eri asennoissa. Kahvakuulalla tehtäviä liikkeitä löytyy satoja erilaisia, joten yksitoikkoiseksi kahvakuulatreenit eivät käy!

 

Kahvakuulalla pystyy tekemään kokonaisvaltaisia ja tehokkaita liikkeitä, joten myös aerobinen kunto kasvaa kuulaillessa. Saat treenattua samaan aikaan voimaa, kehonhallintaa, tasapainoa, ja liikkuvuutta. Lisäksi liikkeet ovat dynaamisia ja toiminnallisia – harjoitteissa kuulaa ei niinkään nosteta, vaan ennemminkin heilautetaan.

 

 

Kahvakuulan avulla vahvistat kehoasi kokonaisvaltaisesti jäntevämmäksi, ja hankit runkoosi tärkeitä arjen jaksamisessakin hyödyksi olevia lihaksia.

 

Lue myös:

Miten tehdä täydellinen etuheilautus kahvakuulalla?

Miten valita sopiva kahvakuula kotitreeneihin?


Hyödyllisiä vinkkejä kahvakuulaharjoitteluun löydät myös kirjasta Kahvakuula – Tavoitteellisen treenaajan opas. Kirjassa esitellään parhaimmat kahvakuulaliikkeet ja sieltä löytyy hyviä vinkkejä niin vasta-alkajalle kuin kokeneemmallekin kuulailijalle.

 

 

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: