Outoa, mutta en ole pitkään aikaan muistanut tuorepuurojen olemassaoloa. Outoa siksi, että aiemmin ne kuuluivat meillä arkiaamujen ykkösjutuiksi. Tuorepuuro maistuu ihanan freesille ja on samaan aikaan täyttävä aamupala.
Ajatus tuorepuurosta ja sen helppoudesta palasi yksi päivä mieleeni. Ryhdyin hommiin taktiikalla ”mitä kotoa löytyy” ja syntyi ensiyrittämällä ihan lyömätön ohje! Vaikka itse sanon, parempaa tuorepuuroa en ole syönyt. Tuorepuuroissa itseäni viehättää helppous – tehdä illalla valmiiksi seuraavan aamun aamupala. Onko olemassa yhtäkään mutkattomampaa tapaa helpottaa aamujen kiirettä?
Ohje (2 hengelle):
- 2 dl mustikoita
- 1 iso banaani
- 2 dl kauramaitoa
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 tl kardemummaa
Soseuta mustikat, banaani ja kauramaito sauvasekoittimella kulhossa tai blenderillä. Jos käytit blenderiä, kaada sose kulhoon. Lisää soseeseen kaurahiutaleet, turkkilainen jugurtti sekä kardemumma ja sekoita hyvin tasaiseksi massaksi. Peitä kulho ja tuorepuuro kelmulla/foliolla/tiiviillä kannella. Laita jääkaappiin tekeytymään, mielellään yön yli. Sekoita ennen nauttimista.
– Emili
Tsekkaa myös:
Sokeriton sitruuna-kardemummapannari