HIIT – tehotreeni vartissa!

Töitä, opiskelua, kaupassa käyntiä, hoitamattomia asioita ja jossain välissä pitäisi treenatakin?! Mistä löytää aika liikuntaan? Vastaus kiireen keskellä treenaamiseen on HIIT (high-intensity interval training) – intervallitreeni, jossa tempo vaihtelee ja hiki ja hengästyminen on taattu! HIIT on tehotreeni, jossa syke on tarkoitus saada lähelle maksimisykealuetta ja se on erittäin tehokas keino nimenomaan rasvan polttoon.

Uusi puolen vuoden treeniohjelma salille, jolla saat takuulla sekä voimaa että lihasta!

HIIT-treeni sopii niin kuntoilijoille

 

HIIT-treeni sopii niin kuntoilijoille, urheilijoille kuin vasta-alkajillekin täydentävänä liikuntamuotona. HIIT polttaa läskiä, kohottaa kuntoa, parantaa suorituskykyä ja antaa liikkeistä riippuen räjähtävyyttä ja jopa ketteryyttä. Mikä parasta – aikaa treeniin tarvitset vain 15–30 minuuttia. Aloittelijoille sopii hyvin jopa alle 15 minuutin rykäisy hyvän lämmittelyn jälkeen.

HIIT-treeniä voit hyödyntää melkein missä tahansa lajissa kuten pyöräilyssä, juoksussa, kahvakuulassa, uinnissa ja kuntosaliharjoittelussa. Jokainen voi muokata itselleen sopivan treenin muuntelemalla työaikaa ja levon pituutta. Alkulämmittelyn jälkeen tehdään 15–30 sekunnin ajan liikkeitä täydellä teholla ja palautusaika vaihtelee 10–30 sekunnin välillä. Näin voi jatkaa esimerkiksi 20 minuuttia liikkeitä sykleittäin vaihdellen. Liikkeissä voit vapaasti käyttää mielikuvitusta – kokeile vaikkapa loikkahyppyjä, burpeeta, haaraperushyppyä, hyppynarua, kyykkyä ja lankkujuoksua.

HIIT-treeniä ei suositella tekemään joka päivä, vaan osana monipuolista harjoittelua muutama kerta viikossa. Sen voi yhdistää halutessaan muun treenin kanssa siten, että kuntosaliharjoittelun päätteeksi tekee 10-15 min HIIT:in. Kroppa kaipaa välillä rauhallisempaakin treeniä, jokaista jumppaa ei tarvitse eikä kannata vetää sykkeet katossa. Peruskunto luodaan rauhallisella temmolla tehtävillä treeneillä ja hyötyliikunnalla. Treeniohjelma kannattaa pitää monipuolisena intensiteetinkin kannalta, jotta kropasta saa irti parhaita mahdollisia tuloksia.

 

Treenin jälkeen aineenvaihduntasi jatkaa työtä

 

Treenin jälkeen aineenvaihduntasi jatkaa toimintaa ja poltat rasvaa pitkään vielä treenin jälkeenkin. Tutkimusten mukaan HIIT:in on todettu parantavan myös sydämen toimintaa ja laskevan veren kolesterolia. Parhaimmillaan HIIT kehittää koko kroppaa aina hermostoa, lihasvoimaa ja -kestävyyttä, motoriikkaa ja mielen lujuutta myöden.

Ota HIIT-treeni osaksi monipuolista harjoittelua ja pysy tikis!

 

 

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: