Gluteenittomat puurot – 5 reseptiä

Gluteenittoman ruokavalion noudattamiseen voi olla useita eri syitä. Yksi haluaa ”kiristää” ruokavaliotaan pienentämällä viljojen ja hiilihydraattien määrää, toiselle gluteeni aiheuttaa turvotusta ja kolmannelle se voi olla sairauden vuoksi jopa hengenvaarallista. Oli syy gluteenittoman ruokavalion noudattamiseen mikä hyvänsä, on se tämän päivän tuotevalikoiman ansiosta entistä helpompaa ja maukkaampaa. Tikis kokosi 5 maukasta reseptiä gluteenittomiin puuroihin, jotka sopivat kenelle tahansa puuron ystävälle.

Tuorepuuro ylijäämäkahvista

1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

1,5 dl jäähtynyttä kahvia

1 banaani

3 tippaa vaniljasteviaa

1 rkl chiasiemeniä

kaakaonibsejä

ruususuolaa

+ pähkinöitä/siemeniä/kuivattuja hedelmiä/superfoodeja (esim.maca-jauhetta) oman maun mukaan
Paloittele banaani halkaisemalla se ensin pitkittäissuunnassa, ja banaanin puolikkaat vielä uudelleen pitkittäissuunassa. Viipaloi kuutioiksi kulhoon. Lisää kaikki muut ainekset, sekoita hyvin ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa makeutusta tai muita mausteita. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli tai muutamaksi tunniksi. Nauti aamu- tai välipalana.

Lähde: The Good Morning -blogi

Riisipuuro – se tuttu ja turvallinen

Ohje 4:lle:

3 dl vettä

1,5 dl puuroriisiä

7 dl maitoa

0,5-1 tl suolaa

+ mitä on riisipuuro ilman kanelia ja muutamaa mantelia(?!)
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi ja anna kiehua noin 5 min. Sekoita välillä. Lisää maito, hauduta puuro miedolla lämmöllä kypsäksi noin 40 min. Lisää lopuksi suola ja kruunaa kanelilla ja manteleilla.

Jos perinteinen riisipuuro tökkii, kokeilepa seuraavaa ”Karppaajan riisipuroa” ilman ainuttakaan riisinjyvää, mutta protskua niidenkin edestä!

”Karppaajan riisipuuro”

1,5 dl raejuustoa

0,5 dl maitorahkaa

reilu 1 rkl vanilja(hera)proteiinijauhetta

1 tl kanelia

maun mukaan steviaa makeutukseen
Sekoita kaikki ainekset keskenään, nauti ja anna lihasten kasvaa 🙂

Lähde: The Good Morning -blogi

Goji-tattari tuorepuuro

1 dl tattarihiutaleita

2 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia

1 dl mustaherukoita

1 rkl kuivattuja goji-marjoja tai tyrnimarjoja

2-3 kuivattua luumua, viikunaa tai taatelia TAI 2-3rkl rusinoita

Anna kuivattujen luumujen hedelmien ja goji-marjojen sekä hiutaleiden turvota jogurtissa reilu tunti tai yön yli. Sekoita lopuksi marjat joukkoon ja nauti.

Lähde: Myllyn Paras

Suklainen chia-puuro

3 rkl chia-siemeniä

1,5 dl mantelimaitoa + 2 tl (raaka)kaakaojauhetta TAI 1,5dl kaakaosoijajuomaa

oman maun mukaan vaniljajauhetta, steviaa tai muuta makeutukseen

viimeistelyyn esim. pähkinöitä, raakakaakaonibsejä tai siemeniä oman maun mukaan
Sekoita ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 15 minuutiksi. Mikäli annat puuron tekeytyä pidempään, voit välillä sekoittaa ja lisätä tarvittaessa nestettä. Viimeistele puuro omilla lisukkeilla ja nauti esimerkiksi välipalana tai jälkiruokana.

 

Gluteenittomat puurot vaativat oikeanlaisen maustamisen, jotta niistä tulee herkullisia. Kokeile siis rohkeasti eri mausteita ja makeutusvaihtoehtoja! Hyviä puurohetkiä!

 

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: