Eroon sokerista 5 päivässä

Lista siitä, miksi sokerista kannattaa päästä eroon, on pitkä:

  • Sokeri saa aikaan riippuvuutta aiheuttavan nälän, uupumuksen ja apeuden kehän. Se aiheuttaa verensokeripiikin, jonka aikana olo on energinen ja iloinen, mutta koska sokerista puuttuvat kaikki kunnon ravintoaineet, verensokeri romahtaa nopeasti. Tämän jälkeen olo on väsynyt, nälkäinen ja kärttyinen ja himoitsemme lisää sokeria.
  • Sokeri aiheuttaa rasvan varastoitumista, sillä se saa haiman tuottamaan insuliinia, jolloin rasvasolut saavat käskyn varastoida lisää.
  • Sokeri aiheuttaa tulehduksia. Tämän on nähty edesauttavan sydänsairauksien, diabeteksen ja syövän syntymistä.

Hyvä uutinen on se, että vain viidessä päivässä on mahdollista vähentää huomattavasti kropan riippuvuutta sokerista eliminoimalla puhdistettu sokeri ruokavaliosta. Eliminointiryhmään kuuluvat muun muassa prosessoitu ruoka, jotkin mausteseokset, karkit, leivonnaiset ja sokeroidut juomat mukaan lukien keinotekoisesti makeutetut sellaiset. Kiinnitä myös huomiota hedelmien syömiseen ja rajoita syönti yhteen hedelmään päivässä.

Sokerihimo näiden viiden päivän aikana voi olla melkoinen, mutta joillakin ruuilla voi onneksi yrittää vähentää mielitekoja ja tasapainottaa kropan tilaa.

Syö näin, jotta vieroitat kroppasi sokerista, mutta pysyt kuitenkin tyytyväisenä ja järjissäsi:

1. Proteiini-, rasva- ja kuitupitoista ruokaa

Miksi? Nämä pitävät olon kylläisenä pitkään. Sisällytä näitä jokaiselle aterialle. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kananmunat, pähkinät, avocado, oliiviöljy, lohi tai kana.

2. Vihreitä lehtivihanneksia leivän, pastan ja puhdistettujen hiilareiden sijaan

Miksi? Puhdistetut hiilarit voivat luoda sokeririippuvuuden kaltaisen tilan kun taas kasvikset koostuvat monimutkaisemmista hiilihydraateista, jotka pitävät kylläisenä pidempään.

3. Happamia ruokia

Miksi? Ne tainnuttavat sokerihimon. Kokeile esimerkiksi hapankaalia.

4. Tummaa raakasuklaa

Miksi? Raakasuklaa lisää endorfiinien tuotantoa aiheuttamatta verensokeripiikkiä.

5. Enemmän vettä

Miksi? Veden juominen täyttää mahaa ja huuhtoo kuona-aineita kehosta. Veden juomisesta voi olla hyötyä myös painonhallinnassa.

Lähde: www.mindbodygreen.com

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: