Tämä kana-riisivuoka, nimensä mukaisesti, todella pelastaa kiireisen arjen. Ainekset vuokaan, sekoitus ja uuniin kypsymään. Näin syntyy iso vuoallinen ruokaa pariksi päiväksi. Säästyt jokapäiväiseltä kokkailulta ja voit vaikkapa napata tätä ruokaa mukaan evääksi töihin tai kouluun.
Mikä parasta, reseptiä on myös todella helppo varioida vaihtamalla esimerkiksi riisin pastaan ja mausteet omaan makuun sopiviksi. Myös esimerkiksi jääkaappiin jäänyt paprika tai parsakaalin loppu uppoavat hyvin mukaan antamaan monipuolisuutta ja makua. Alla on resepti, jonka itse olen kokenut toimivaksi ja maukkaaksi sekä etenkin arkea helpottavaksi. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!
Arjen pelastava kana-riisivuoka
- reilu loraus oliiviöljyä
- 3 dl raakaa riisiä
- tölkki (400 ml) kookosmaitoa
- 2 dl vettä
- 1 punasipuli
- 1 rkl kurkumaa
- 2 tl tandoori-mausteseosta
- 1 tl suolaa
- 400-500 g broilerin sisäfileitä
- + n. 3dl vettä/kookosmaitoa lopussa
Lorauta ison uunivuoan pohjalle reilusti oliiviöljyä. Lisää vuokaan raaka riisi, kookosmaito, 2 dl vettä, pilkottu punasipuli, mausteet ja sekoita ne hyvin keskenään. Upota riisiseoksen joukkoon kanafileet.
Laita vuoka uuniin kiertoilmalle 175 astetta (tai tasalämmölle 175-200 astetta). Kun riisi on imenyt kaiken nesteen, lisää vielä noin 3 dl vettä/kookosmaitoa, sekoita ja laita takaisin uuniin. Ruoka on valmista, kun riisi ja kanat ovat kypsiä. Nestettä voi tarvittaessa lisätä enemmän tai vähemmän, seuraa että ruoasta ei tule liian kuivaa.
– Emili
Uusi puolen vuoden treeniohjelma salille, jolla saat takuulla sekä voimaa että lihasta!