Ajattele treeneissä kuin PT!

Miten saada treeni kulkemaan ja tuloksia näkyviin? On aika alkaa ajatelemaan treeneissä kuin personal trainer.

1. Jos sinulla on tavoite – tarvitset suunnitelman

Sanonnassa ”jos mokaat suunnittelun, mokaat itse asian” on paljon totuutta. Tämä sanonta pätee monessa asiassa elämässämme, ei vain treenaamisessa. Jos sinulla on tavoite painonpudotuksessa, treenaamisessa tai terveellisemmän elämäntavan saavuttamisessa, sinulla täytyy olla suunnitelma miten aiot toteuttaa suunnitelmasi.

Suunnittele kuinka monta päivää viikossa aiot treenata, miten harjoitella ja milloin aiot tehdä tavoitteiden eteen työtä. Kirjaa kalenteriin ylös jokainen treeni ja aika jolloin aiot treenata, kuvittele että se on tapaaminen, jota et voi perua.

2. Suunnittele treeni etukäteen

Älä ikinä astele salille ilman että sinulla olisi suunnitelma mitä aiot treenata. Monet haluavat pudottaa painoa tai nostaa kuntoa tekemällä aerobista treeniä vain korkealla intensiteetillä. Tee supersettejä (kaksi harjoitusta peräkkäin) tai circuit-harjoitusta, jossa ei juurikaan ole taukoja liikkeiden välillä. Keskity isoihin lihaksiin ja yhdistelmäliikkeisiin. Lisää väliin lyhyitä (1-5 min) pyrähdyksiä aerobista harjoitusta. Kokeile crosstraineria, juokse juoksumatolla tai pyöräile. Näin saat treenistä tehokkaan ja koko kroppaa kehittävän.

3. Keksi varasuunnitelma

Kuinka monta kertaa oletkaan mennyt salille ja jokainen laite jota halusit käyttää on varattu? Muista, että aina on olemassa vaihtoehtoinen treeni. Jos ajattelit esimerkiksi tehdä penkkiä, ja se on varattu, voit tehdä joko käsipainoilla rintalihasta tai penkkipunnerrusta Smith-laitteessa.

Salilla on tiettyjä laitteita, jotka ovat suosittuja ja melkein aina varattu, joten varaudu tekemään vaihtoehtoinen liike, jottei treeni keskeytyisi.

4. Keskity oikeaan tekniikkaan

Huono tekniikka voi johtaa huonoihin tuloksiin ja loukkaantumisiin. Keskity hyvään ryhtiin, pidä selkäranka pitkänä, paina hartiat alas ja pidä rinta auki. Pidä vatsalihakset hallittuina jokaisen liikkeen ajan. Ajattele kehosi laitteena, joka toimii yhtenä kappaleena. Usein ihmiset kiirehtivät treenaamisessa ja liikkeiden suorittamisessa, tämä ei kuitenkaan edistä tuloksia. Keskity aina täysillä liikkeen suorittamiseen.

Lue myös: 5 yleisintä virhettä kuntosaliharjoittelussa

5. Hyvä ruokavalio = tulokset

Jos sinusta tuntuu, että treenaat todella ahkerasti ilman toivottuja tuloksia, kannattaa kiinnittää tarkemmin huomiota ruokavalioon. Hyvä alku on jättää pois sokerit, välttää prosessoitua ruokaa ja syödä tuoretta, täysjyväpitoista ruokaa. Vettä tulisi juoda 2-4 litraa päivittäin. Parhaat tulokset tulevat sovittamalla yhteen treenaamisen, terveellisen ruokavalion ja vahvan motivaation.

Lähde: bodyandsoul

Lue myös: 10 vinkkiä treeniohjelman muodostamiseen

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: