6 tapaa olla onnellisempi

Arki noudattaa päivästä toiseen samaa kaavaa: aamulla töihin tai kouluun, illalla lenkille tai salille, kaupassa käynti tai lasten vienti harrastuksiin. Kuulostaako tutulta?

Jokainen ansaitsee olla onnellinen, mutta miten löytää omasta elämästä se onnentunne? Tuoko raha onnea? Ei. Kaikki riippuu omasta asenteestasi. Näetkö kaiken aina ensin negatiivisena? On aika muuttaa ajattelutapaa ja alkaa etsimään pieniä onnen ja ilon hetkiä jokaisesta asiasta ja tapahtumasta päivän aikana!

1. Unelmoi ja haaveile

 

Onnellisuutta lisää myös pienet unelmointi- ja haaveiluhetket päivän aikana. Lisää siis niitä päivääsi! Missä haluaisit lomailla ensi talvena, puhtaan valkoisilla hiekkarannoilla vai suurkaupungin sykkeessä? Jo unelmamatkan miettiminen nostaa hymyn huulille ja saa olon tuntumaan onnelliselta. Pidä joka päivä palaveri omien unelmiesi kanssa!

2. Hymyile

 

Muista myös hymyillä! Joka kerta, kun astut uuteen huoneeseen tai menet ulos, hymyile! Hymyile vastaantulijoille, hymyile kassaneidille, hymyile itsellesi. Hymy ja kiitos, ovat kaksi voimakasta asiaa, jotka tuovat hyvää oloa!

3. Listaa hyvät asiat

 

Voit listata elämässäsi hyvin olevat asiat, jotta näet konkreettisesti mitä kaikkea hyvää olet ansainnut! Joka ilta ennen nukkumaanmenoa kirjoita ylös mistä kaikesta olet kiitollinen. Huomaat, että elämässäsi kaikki on hyvin ja pian osaat nauttia elämästäsi uudella tavalla. Keskity vain hyviin asioihin, anna negatiivisten tunteiden ja asioiden liitää ohi ja nappaa ylös vain hyvät asiat 🙂 Kun keskityt hyviin ja iloisiin asioihin elämässäsi, ei negatiivisille asioille jää tilaa 🙂

4. Katsele ympärillesi

 

Syksy oli yhtä väriloistoa puiden lehdissä, muistitko ihailla niitä? Vaikka ulkona on pimeää ja vettä sataa, näkyy talojen ikkunoissa mitä hienoimpia valoja ja kynttilöitä. Valot tuovat tunnelmaa ja saa odottamaan joulua entistä enemmän. Katsele lapsia leikkimässä pihalla, heitä ei haittaa pimeys ja sade, he ottavat kaiken ilon irti hiekkalaatikolla tai leikkipuistossa. Kokeile samaa, käy päivittäin haukkaamassa happea ja ihailemassa loppusyksyn raikasta ilmaa.

5. Auta toisia

 

Toisten auttaminen pyyteettömästi tuo hyvää oloa niin autettavalle kuin auttajalle. Avaa ovi naapurin mummolle rappukäytävässä, nosta pudonnut tavara kaupassa takaisin hyllylle. Ilahduta sydänsuruissa potevaa ystävää, vahdi siskon lapsia, jotta hän saisi yhden illan vapaa-aikaa tai auta puolisoa siivoamaan, vaikka olisi hänen siivousvuoro 😉

6. Keskity omaan hyvinvointiin

 

Tämä on se kaikista tärkein. On iloinen asia auttaa toisia, mutta kaikista tärkeintä on auttaa itseään ja vaalia omaa hyvinvointia. Teetkö työtä, josta pidät? Harrastatko niitä lajeja, jotka oikeasti tekevät hyvää sinulle? Onko sinulla lepohetkiä kiireen keskellä? Hemmottele itseäsi uusilla vaatteilla, tee hyvää ruokaa tai valtaa sohva koko illaksi ja nauti lempielokuvastasi – vaikka olisi kuinka monta työtehtävää odottamassa. Lepohetki silloin tällöin auttaa saamaan itsestäsi enemmän irti uusilla ideoilla ja iloisemmalla mielellä.

– Petra

 

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: