5 syytä sijoittaa kunnolliseen tehosekoittimeen

Tehosekoittimia on markkinoilla monenlaisia. Kivan blenderin saattaa löytää ihan lähimarketista ja tarjolla on niin isoja järkäleitä, matkakokoja kuin toinen toistaan herkullisempia värejä. Silti valitettavan monen tehosekoittimen kohdalla palaneen käry ja klönttinen lopputulos käyvät tutuksi jo ensimmäisellä käyttökerralla. Kannattaisiko kuitenkin kivan blenderin sijaan satsata kunnolliseen koneeseen? Lue 5 syytä miksi sijoitus varmasti kannattaa.

1. Kymmeniä käyttötarkoituksia

 

Kun omistaa laadukkaan tehosekoittimen, vain mielikuvitus on rajana mitä sillä voi valmistaa. Tuttujen smoothieiden ja pirtelöiden lisäksi tehosekoittimessa valmistuvat nopeasti ja vaivattomasti niin raakapuurot, pähkinävoit, taikinat, keitot, jäätelöt, kastikkeet, jälkiruoat kuin erilaiset drinkit.

2. Laadukas materiaali

 

Kalliimpaa kodinkonesijoitusta tehdessä kannattaa ottaa huomioon valmistusmateriaalin turvallisuus. Keskustelu erilaisista materiaaleista liukenevien kemikaalien ympärillä on käynyt viime aikoina kuumana, ja pelkona on että etenkin muovista liukenee elintarvikkeisiin myrkyllisiä aineita. Esimerkiksi BPA on muoviteollisuuden laajasti käyttämä molekyyliyhdiste, jonka on todettu liukenevan elintarvikkeisiin. BPA:n käyttö on kielletty useissa maissa.

Tehosekoittimen kannun materiaaliksi kannattaa valita esimerkiksi Wilfan Raw Fuel -tehosekoittimessa käytetty Tritan-muovi, joka on BPA-vapaa materiaali. Tritan-muovin etuna on myös se, että se kestää iskuja ja jopa 100 asteen lämpötilan.

3. Vaivaton puhdistus

 

Ihanan smoothiehetken jälkeen seuraa se tylsin osuus: puhdistaminen. Tehosekoittimessa on useita osia, muun muassa tiivisteet, terät ja kannu, jotka kaikki tulee käytön jälkeen puhdistaa.

Kun osat ovat laadukkaat ja hyvin suunnitellut, tehosekoittimen purku, puhdistus ja kokoaminen käyvät helposti. Puhtauteen ei ole oikotietä, mutta jos tehosekoittimessa on otettu huomioon puhdistamisen helppous, tulee tiskaamisesta edes hiukan mielekkäämpää.

4. Pitkä käyttöikä

 

Laadukas tehosekoitin on pitkäikäinen. Parhaimmillaan takuu moottorille voi olla jopa 10 vuotta (Raw Fuel). Eikö tämä ole jo riittävä syy sijoittaa laadukkaaseen tehosekoittimeen? Kymmenen vuoden aikana hyvä tehosekoitin maksaa itsensä takaisin monikertaisesti.

Lisäksi laadukkaisiin tehosekoittimiin on ostettavissa ja tilattavissa varaosia. Jos esimerkiksi kannu rikkoutuu, voi uuden helposti tilata valmistajalta. Koko tehosekoitinta ei siis tarvitse uusia vahingon sattuessa.

5. Helppous

 

Hyvä tehosekoitin on yksinkertaisesti ruoanvalmistajan paras ystävä. Kun kerran satsaa tehosekoittimeen, siitä tulee vakituinen yhteistyökumppani keittiössä. Laadukkaan tehosekoittimen kanssa yhteistyö toimii ja sitä käyttää mielellään.

Kaikkien tehosekoittimien idea on kutakuinkin sama, mutta lisää käyttömukavuutta löytyy, kun tietää mistä itse pitää. Olit sitten smoothiemestari tai raakaruokaintoilija, markkinoilta löytyy tehosekoittimia, joissa on korostettu erilaisia ominaisuuksia käyttäjän makumieltymysten mukaisesti.

Wilfa on suunnitellut monipuolisia tarpeita varten Raw Fuel tehosekoittimen, jonka korkeanopeuksinen moottori murskaa hedelmät, vihannekset, pähkinät ja jäätä vaivatta. Esiasennetuilla ohjelmilla voi smoothieiden lisäksi tehdä lämpimiä keittoja sekä vihannesjuomia.
Wilfa Raw Fuel

Wilfan Raw Fuel tehosekoitin puree myös seuraaviin ruoka-aineisiin:

Jää – tehosekoittimessa on mukana jäänmurskaukseen tarkoitettu ohjelma tai terät, joilla jää murskaantuu sekunneissa.

Kypsentämättömät kasvikset – raakaruokailussa esimerkiksi porkkanoiden ja kaalien silppuamiseen tarvitaan tehokas moottori, ja pidempi sekoitusaika. Raw Fuelin voi pitää käynnissä jopa 10 minuutin ajan.

Pähkinät – kuulostaako raakakakkujen teko ylitsepääsemättömältä haasteelta? Ei enää, sillä tehosekoitin jauhaa pähkinät helposti ja kuka tahansa voi olla raakakakkuguru.

(Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Wilfan kanssa)

-Tuuli

Katso myös video: Energiaa päivään heti aamusta – 5 aamupalaideaa 

 

 

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: