5 keinoa ryhtyä aamutreenaajaksi

Onko sinun vaikea löytää päivästäsi aikaa treenille? Saavuttaaksesi tuloksia, sinun kannattaa kiinnittää huomiota treeniesi säännöllisyyteen. Ihmiset, jotka treenaavat aamulla, saavat treenaamisestaan helpommin rutiinin.

Tämän tavan terveysvaikutukset kantavat pitkälle. Meillä on harvemmin tekosyitä tai aikataulullisia ongelmia, juuri silloin kun heräämme. Muita mahtavia syitä aamutreenaamiseen on esimerkiksi sen vaikutus aineenvaihdunnan edistämiseen.  Aamuisin ihmisen kasvuhormonitaso on myös koholla, mikä lisää kehomme kykyä polttaa rasvaa ja kasvattaa lihasta.

Joten jos haluat hiljentää tekosyysi, ja saada kaiken irti treeneistäsi, tässä on viisi vinkkiä jotka auttavat sinua heräämään aamulla vahvasti valmiina treeniin:

1. Valmistaudu hyvin

 

Yleisin syy aamutreenin skippaamiseen on aikataululliset ongelmat. Suunnittelemalla seuraavan päiväsi edellisenä iltana, saat enemmän aikaa aamuusi. Aamutreeniä edeltävänä iltana, valmistaudu seuraavaan päivään kunnolla: tee aamupalaksi valmiiksi maukas smoothie tai tuorepuuro, joka odottaa aamulla jääkaapissa. Täytä kahvinkeitinkin valmiiksi illalla, niin saat kahvia kädenkäänteessä aamulla. Valitse jopa treenivaatteet etukäteen.

Aiheesta lisää: Näin heräät helpommin aamutreeneihin!

2. Ilmottaudu tunnille

 

Ilmottautumalla ohjatulle tunnille etukäteen, treenin suunnittelu on jonkun muun harteilla ja sinun täytyy itse vain selvitä paikalle. Vaikka et olisikaan kokonaan hereillä tunnin aikana, olet ottanut jo ensimmäisen askeleen kohti rutiinia. Mitä useammin pääset ovesta ulos aamutunnille, sitä kovempaa haastat itsesi kerta kerralta!

 

3. Ole päättäväinen

 

Älä anna kello kuuden aivojesi olla vastuussa aikataulusta. Ne ovat pahantuuliset, laiskat ja harvemmin tukemassa aktiivisia valintojasi. Tee illalla ennen aamutreeniä lupaus itsellesi, tai vielä parempi, tee lupaus jollekin muulle: ”Huomenna aamulla menen varmasti treenaamaan!”. Sovi vaikka aamulenkki kaverin kanssa. Sanomalla asiat ääneen, sinulla on ekstramotivaatiota sytyttää aamuisin into unisen mielesi syövereissä.

hyppynaru-compressed

4. Luo rutiineja

 

Kun totuttelet uuteen tapaan, kuten aamutreenaamiseen, sen liittäminen päivittäisiin rutiineihisi voi auttaa opettelussa. Kun toistat uuden tavan päivittäin tai muutaman kerran viikossa, siitä syntyy vähitellen rutiini, jota et voi olla tekemättä. Aamutreenaamiseen, ja sen jälkeiseen energiseen oloon jää helposti koukkuun. Kokeile tehdä treenistäsi rutiini, ja pian mielesi ajattelee automaattisesti treenaamista joka aamu!

Aiheesta lisää: 10 askelta kohti tapojen muuttamista

5. Tunnista negatiivinen ajattelu ja hankkiudu siitä eroon

 

Päästäksesi eroon ”ihan sama, en jaksa” -mentaliteetistasi, sinun täytyy ensin oppia tuntemaan mikä herättää nämä negatiiviset ajatukset. Tutki ajatusmaailmaa treenin aikana ja opettele pääsemään negatiivisten ajatusten yli vaihtamalla lähestymistapaa. Näin sinulla on oivat työkalut saada treenistäsi vielä enemmän irti! Esimerkiksi jos sinun on vaikea motivoitua töiden jälkeen, vaihda treenit aamuun. Ja päinvastoin – jos aamutreeni ja kiire stressaavat, kokeile treenata vasta iltapäivällä. Näin pääset eroon ”ihan sama” -ajattelutavasta.

Lähde: mindbodygreen