3 tapaa lisätä proteiinia puuroon!

Aamupuuro – se monen liikkuvan ja terveydestään huolta pitävän ykkösaamupala. Kaura tasapainoittaa kolesteroliaineenvaihduntaa sekä verensokerin vaihtelua. Puurossa itsessään ei kuitenkaan ole tarpeeksi proteiinia treenaavalle ihmiselle. Lisääthän sinä puuroosi proteiinia?

Miksi tarvitset proteiinia aamupalalla?

 

Hiilihydraattien lisäksi ihminen tarvitsee aamupalallaan rasvoja ja proteiinia. Hiilihydraatit täyttävät aamulla yön aikana tyhjentyneitä glykogeenivarastoja, ja lihakset taas kaipaavat kipeästi yön mittaisen paaston jälkeen proteiinia lihasten rakennusaineeksi. Proteiinipitoisen aamupalan syötyäsi tunnet myös olosi kylläsemmäksi pidempään. Proteiinia tarvitset, olitpa sitten painonpudottaja, kestävyysjuoksija tai vaikka lihasmassaa kasvattava kehonmuokkaaja.

Ota tästä talteen helpot keinot lisätä proteiinia aamupuuroosi:

Mistä proteiinia aamupuuroon?

 

Raejuusto on helppo ja maukas keino lisätä puuron proteiinipitoisuutta: sen voi listätä suoraan purkista valmiin puuron sekaan.Omista tavoitteistasi riippuen voit lisätä sitä n. 100-150 g yhteen puurolautaselliseen.

Kananmunan valkuaisia voit keittää puuron sekaan ja saat valkuaispuuroa. Jos ajatus ei tunnu houkuttelevalta, voit toki syödä kananmunat myös erillään.

Heraproteiini on myös maukas ja helppo proteiininlisääjä niin puuroon kuin muihinkin aamupaloihin. Sekoita n. 20-30 g heraproteiinia valmiiseen puuroon ja nauti! Voit itse valita minkä makuisella heralla haluat maustaa puurosi – valmista suklaan, mansikan tai vaikka cookies&creamin makuista puuroa!