Pizza kuuluu monen suosikkiherkkuihin, mutta aina ei kuitenkaan haluaisi laittaa pizzapohjaan vehnäjauhoja tai mitään muitakaan jauhoja. Tikis esittelee 3 parasta pizzareseptiä, joita tehdessä kaikki jauhot voi jättää kaappiin.
Kukkakaalipizza
Tarvitset:
n. 6 dl raastettua kukkakaalia (eli puolikas isosta kukkakaalista)
1 iso kananmuna
3 dl mozzerellajuustoa
2 rkl parmesaanijuustoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
reilu 1/2 dl tomaattikastiketta
kirsikkatomaatteja halkaistuna kahtia
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
1/4 tl paprikaa pieniksi paloiksi pilkottuna
Basilikan lehtiä koristeeksi
Valmistus:
- Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
- Raasta kukkakaali, laita murut kulhoon ja sen jälkeen mikroon noin 7-8 minuutiksi tai niin pitkäksi ajaksi kunnes koostumus on pehmeä.
- Sekoita kananmuna, 2 1/2 dl mozzerellajuustoa ja kaikki parmesaanijuusto, suola ja pippuri kukkakaalimassan sekaan.
- Laita pohja pellille ja kuumenna noin 10-15 min tai niin kauan kunnes pohja on saanut kauniin kellertävän värin.
- Laita täytteeksi loput mozzerellajuustot, tomaattikastike, kirsikkatomaatit, valkosipulit ja paprika. Kuumenna uunissa niin kauan kunnes ainesosat ovat sulaneet (noin 10min).
- Koristele lopuksi halutessasi basilikanlehdillä.
Pekonipizza
Tarvitset:
12-14 pekonisiivua
tomaattikastiketta
basilikaa
pepperonia
herkkusieniä pilkottuna (mieluiten pieniä herkkusieniä)
juustoa
Valmistus:
- Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
- Pilko herkkusienet.
- ”Puno” pekonisiivuista verkko ja laita se leivinpaperille.
- Kypsennä ”pekoniverkkoa” uunissa 20-25 min. Varo, ettei pekonit pala.
- Lisää pohjan päälle kastike, basilika, pepperoni, herkkusienet, juusto ja muut ainesosat mitä haluat pizzaasi.
- Kypsennä uunissa vielä noin 5 minuuttia.
Röstiperunapizza
Tarvitset:
4 kuorittua perunaa
suolaa ja pippuria
pussillinen pinaattia
1 tomaatti
Edam-juustoa tai mozzerellaa
kookosöljyä
voita
Valmistus:
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Raasta perunat.
- Purista nesteet pois perunoista ja laita kuivumaan pyyhkeen päälle.
- Mausta perunat suolalla ja pippurilla.
- Sulata voi ja kookosöljy paistipannulla.
- Laita runsaita ruokalusikallisia perunaraastetta voi- ja kookosöljysekoitukseen ja muokkaa perunamassasta ohuita pyöreitä rinkuloita.
- Paista kunnes molemmat puolet ovat saaneet kauniin kellertävän värin.
- Laita valmiit röstiperunat leivinpaperille ja koristele pinaatilla, tomaatilla ja haluamallasi mausteilla.
- Ripottele juustoa röstien päälle ja laita uuniin noin 5 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut.
Lähteet: Pastured Kitchen, Popsugar, Strand of my life