3 parasta pizzareseptiä ilman jauhoja

Pizza kuuluu monen suosikkiherkkuihin, mutta aina ei kuitenkaan haluaisi laittaa pizzapohjaan vehnäjauhoja tai mitään muitakaan jauhoja. Tikis esittelee 3 parasta pizzareseptiä, joita tehdessä kaikki jauhot voi jättää kaappiin.

Kukkakaalipizza

 

Tarvitset:

n. 6 dl raastettua kukkakaalia (eli puolikas isosta kukkakaalista)

1 iso kananmuna

3 dl mozzerellajuustoa

2 rkl parmesaanijuustoa

ripaus suolaa ja mustapippuria

reilu 1/2 dl tomaattikastiketta

kirsikkatomaatteja halkaistuna kahtia

2 valkosipulinkynttä pilkottuna

1/4 tl paprikaa pieniksi paloiksi pilkottuna

Basilikan lehtiä koristeeksi

Valmistus:

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
  2. Raasta kukkakaali, laita murut kulhoon ja sen jälkeen mikroon noin 7-8 minuutiksi tai niin pitkäksi ajaksi kunnes koostumus on pehmeä.
  3. Sekoita kananmuna, 2 1/2 dl mozzerellajuustoa ja kaikki parmesaanijuusto, suola ja pippuri kukkakaalimassan sekaan.
  4. Laita pohja pellille ja kuumenna noin 10-15 min tai niin kauan kunnes pohja on saanut kauniin kellertävän värin.
  5. Laita täytteeksi loput mozzerellajuustot, tomaattikastike, kirsikkatomaatit, valkosipulit ja paprika. Kuumenna uunissa niin kauan kunnes ainesosat ovat sulaneet (noin 10min).
  6. Koristele lopuksi halutessasi basilikanlehdillä.

 

Pekonipizza

 

Tarvitset:

12-14 pekonisiivua

tomaattikastiketta

basilikaa

pepperonia

herkkusieniä pilkottuna (mieluiten pieniä herkkusieniä)

juustoa

Valmistus:

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
  2. Pilko herkkusienet.
  3. ”Puno” pekonisiivuista verkko ja laita se leivinpaperille.
  4. Kypsennä ”pekoniverkkoa” uunissa 20-25 min. Varo, ettei pekonit pala.
  5. Lisää pohjan päälle kastike, basilika, pepperoni, herkkusienet, juusto ja muut ainesosat mitä haluat pizzaasi.
  6. Kypsennä uunissa vielä noin 5 minuuttia.

 

 

Röstiperunapizza

 

Tarvitset:

4 kuorittua perunaa

suolaa ja pippuria

pussillinen pinaattia

1 tomaatti

Edam-juustoa tai mozzerellaa

kookosöljyä

voita

Valmistus:

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Raasta perunat.
  3. Purista nesteet pois perunoista ja laita kuivumaan pyyhkeen päälle.
  4. Mausta perunat suolalla ja pippurilla.
  5. Sulata voi ja kookosöljy paistipannulla.
  6. Laita runsaita ruokalusikallisia perunaraastetta voi- ja kookosöljysekoitukseen ja muokkaa perunamassasta ohuita pyöreitä rinkuloita.
  7. Paista kunnes molemmat puolet ovat saaneet kauniin kellertävän värin.
  8. Laita valmiit röstiperunat leivinpaperille ja koristele pinaatilla, tomaatilla ja haluamallasi mausteilla.
  9. Ripottele juustoa röstien päälle ja laita uuniin noin 5 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut.

 

Lähteet: Pastured Kitchen, Popsugar,  Strand of my life

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: