13 syytä miksi paino ei putoa

Oletko yrittänyt tiputtaa painoa, mutta vaaka ei tunnu hievahtavankaan? Kyse voi olla pienistä asioista, joita teet väärin. Hienoisilla muutoksilla ruokavaliossa, treeniohjelmassa ja päivittäisissä elintavoissa voit saada parempia tuloksia. Lue nämä 13 syytä, miksi paino ei putoa.

1. Et ole johdonmukainen

 

Ei riitä, että treenaa kovaa ja syö terveellisesti vain silloin tällöin. Ellet ole sattunut syntymään huippugeeneillä varustettuna, joudut uhraamaan paljon aikaa ja vaivaa tulosten saamiseksi. Tämä tarkoittaa muutamaa vastustreeniä viikossa, jonka lisäksi tarvitaan myös aerobisia harjoituksia.

2. Kasvatat lihaksia

 

Muista, että paino ja rasva ovat kaksi eri asiaa. Vaaka ei näytä vain menetetyn rasvakudoksen määrää. Jos treenaat enemmän ja kasvatat lihasmassaasi, myös paino voi nousta, sillä lihas painaa rasvakudosta enemmän. Paino saattaa siis pysyä samoissa lukemissa, vaikka kroppasi muuttuisi hoikemmaksi. Muista, mitä enemmän sinulla on lihasta, sitä tehokkaammin rasva palaa.

3. Et ole niin tarkka kuin luulet

 

Saatamme huijata itsemme ajattelemaan, että olemme ansainneet useamman päivän lepoa treenistä tai jonkin ylimääräisen herkun. Lepo on toki äärimmäisen tärkeää ja satunnainen herkuttelu sallittua, mutta vain silloin, kun olemme ne ansainneet. Jos pidät pitkiä taukoja treeneistä tai syöt mitä sattuu, tuloksia ei tule syntymään.

cupcake

4. Treenaat yksipuolisesti

 

Keho on älykäs koneisto. Jos treenaat aina samalla tavalla, kroppa sopeutuu treeniin ja ajan myötä tämä ei enää kehitä. Lihaksia pitää haastaa, jotta ne kehittyvät. Sisällytä ohjelmaasi venyttelyä, vastusharjoittelua ja kestävyystreeniä.

5. Olit mehupaastolla

 

Mehupaasto ei ole toimiva ratkaisu painonpudotukseen. Tippunneet kilot ovat lähinnä nesteitä, joten ne tulevat aivan takuulla takaisin. Mehupaastolla myös altistat kropan rankalle stressille. On paras välttää tälläisiä pikadiettejä ja keskittyä pitkäjänteiseen treenaamiseen ja oikeanlaiseen ruokavalioon.

6. Et syö aamupalaa

 

Aamupalan skippaaminen johtaa lähes varmasti siihen, että ahmit väliin jääneet kalorit myöhemmin päivällä, tai toisaalta ettet saa riittävästi energiaa jaksaaksesi tehokkaasti päivän aikana. Aamupalan jättäminen väliin voi hidastaa aineenvaihduntaa ja lisätä painon nousua. Syö aamupalalla jotain proteiinipitoista, kuten kananmunaa paahtoleivän kanssa tai proteiinismoothie.

Lisää aiheesta: Älä jätä aamupalaa syömättä, jos haluat laihtua!

aamupala

7. Teet pelkästään cardiota

 

Pelkkä kestävyystyyppinen harjoittelu ei johda parhaisiin mahdollisiin tuloksiin. Tarvitset lihaksia tehokkaampaan rasvanpolttoon ja suurempaan lepoenergiankulutukseen. Lisää voimaharjoittelua treeniohjelmaasi, jotta saat kiinteämmän kropan.

Lue myös: 10 hyvää syytä aloittaa voimaharjoittelu

8. Treenaat liian pienillä painoilla

 

Lihaksen kasvatuksen ja kiinteytymisen kannalta on hyödyllisempää tehdä vähemmän toistoja (10-15) suuremmilla painoilla kuin paljon toistoja (20+) pienemmillä painoilla. On tärkeää antaa lihaksille jatkuvaa haastetta, jos haluaa rakentaa lihasmassaa. Pysy siis 10-15 toistossa ja varmista, että käytät tarpeeksi raskaita painoja.

lapatuki

9. Et syö proteiinipitoista ateriaa ennen treeniä

 

Tutkimukset ovat osoittaneet, että pieni proteiinipitoinen välipala ennen treeniä parantaa suoritusta treenin aikana ja tehostaa energiankulutusta ylipäätään.

Lue myös: Mitä kannattaa syödä ennen treeniä? 

10. Treenaat aina yksin

 

On osoitettu, että yhdessä treenaavat saavuttavat parempia tuloksia. Miksi? Siksi, että porukassa olet velvollinen itsesi lisäksi muille. Ja kaiken lisäksi se on hauskaa! Etsi siis itsellesi salikamu tai lenkkiseuraa.

11. Stressaat vaa’an lukemasta

 

Yritä ymmärtää, että paino on paljon muutakin kuin numero. Mitä enemmän takerrut vaa’an numeroon, sitä musertavampaa koko hommasta tulee. Erityisesti, jos kasvatat lihasta, paino ei hevillä tipu, sillä lihas painaa rasvakudosta enemmän. On myös tärkeää pitää stressi hallinnassa, jotta painonpudotusprojekti pysyy hyvillä urilla.

scale help

12. Juot edelleen kevytlimsaa

 

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kevytlimsan juojat saavat päivittäin aivan yhtä paljon energiaa kuin ne, joiden ruokavalioon sokeri kuuluu. Monet kevytjuomissa olevat kemikaalit voivat olla syynä pöhötykselle tai jopa painon nousulle. On paras välttää kevytlimsoja, ja juoda niiden tilalla vaikka kivennäisvettä tai kotitekoista yrttiteetä tai hedelmävettä.

Aiheesta lisää: 8 hyvää syytä lakata juomasta kevytlimsaa

13. Et syö hiilihydraatteja

 

Tämä yleensä ennen pitkää johtaa rasvan kerääntymiseen ja sen lisäksi sinulla on paljon vähemmän energiaa treeneihisi. Kroppa tarvitsee hiilareita polttoaineeksi. Hiilihydraatin lähteiden laatuun on kuitenkin kiinnitettävä huomiota. Hyviä valintoja ovat esimerkiksi täysjyväleipä, tumma riisi tai kvinoa. Muista kuitenkin pysyä kohtuudessa!

Lue myös: Vältteletkö hiilareita turhaan? 

Lähde:kaylaitsines.com

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: