12 keittiötarviketta, joita tarvitset syödäksesi terveellisesti

Keittiö on kodin sydän, siellä ravitaan sekä kehoa että mieltä. Keittiössä on lämmin tunnelma, joka kutsuu luokseen. Lisäksi, keittiö on terveyden keskiö. Suurin osa meistä tietää, että keittiön täyttäminen ravitsevalla ruoalla on hyvä sijoitus terveyteen, mutta siinä ei ole vielä kaikki. Myös keittiötarvikkeet ovat osa kokonaisuutta. 

Listasimme 12 asiaa, jotka tarvitset keittiöösi, jos haluat noudattaa terveellistä ruokavaliota:

1. Ruostumaton teräspannu

 

Valitse paistinpannu, joka on valmistettu laadukkaasta 18/10 ruostumattomasta teräksestä. Toki mikä tahansa pannu on tarttumaton, jos sitä osaa käsitellä oikein. Tässä on hyvä nyrkkisääntö: kuumenna pannu ensin, lisää sen jälkeen paistorasva ja sitten vasta kasvikset tai liha.

2. Terävä keittiöveitsi

 

Mitä terävämpi veitsi, sen turvallisempi se on. Tämä voi kuulostaa hullunkuriselta, mutta se on totta. Huolehdi siis siitä, ettet käytä tylsää veistä ruoanlaitossa.

3. Ekologista astianpesuainetta

 

Ympäristöystävällinen astianpesuaine on hyvä valinta, sillä se säästää luontoa ja sinua. Se ei jätä astioihisi haitallisia kemikaaleja ja rasittaa vesistöjä vähemmän.

4. Valurautapannu

 

Lisää rautaa ruokavalioosi! Toki monilla meistä on isovanhemilta perittyjä valurautapannuja, joilla on todellinen tunnearvo.

valurautapannu

5. Lasiset säilytyspurkit

 

Säilytä ylijäämät lasipurnukoissa tai ota niissä lounaseväät töihin. Lasista ei irtoa kemikaaleja ruokaan kuten muovipurkeista.

6. Käsiraastin

 

Tämä vekotin helpottaa huomattavasti esimerkiksi valkosipulin, inkiväärin tai sitruunakuoren lisäämistä ruokiin.

raastin

7. Keittiösakset

 

Saksilla saat silputtua vaivattomasti ruokiisi tuoreita yrttejä, kuten basilikaa, rosmariinia ja timjamia.

8. Mauste- ja yrttipurkit

 

Kun pidät värikkäitä mauste- ja yrttipurkkeja esillä, tulee niitä helpommin käytettyä. Se on helppo muistutus esimerkiksi lisätä hieman kanelia aamusmoothieen tai puuroon tai ripaus kurkumaa munakkaaseen.

mausteet

Lue myös: 20 tapaa lisätä makua ruokiin ilman turhia kaloreita!

9. Suodatinpusseja teelle

 

Kertakäyttöisillä biohajoavilla teesuodattimilla valmistat maukasta irtoteetä helposti, eikä sinun tarvitse tyytyä pussiteehen. Irtotee on yleensä terveellisempi valinta.

10. Leikkuulaudat

 

Käytä lihan leikkaamiseen omaa leikkuulautaa ja vihanneksille omaa. Jos haluat vähentää haitallisia muoviesineitä keittiössäsi, osta puinen leikkuulauta. Se on myös hygieenisempi ja luonnollisempi valinta.

11. Blenderi

 

Smoothie voi olla kiireisen päivän pelastus. Tehokkaalla blenderillä valmistat myös terveelliset lisukkeet, keitot, kastikkeet ja vaikkapa raakaherkut.

12. iPad tai inspiroiva reseptikirja

 

Reseptikirjat innostavat kokeilemaan uusia ruokia ja makuja keittiössä. Toki myös iPad on kätevä väline reseptien etsimiseen, etenkin jos sinulla on tietty ruoka-aine, josta haluat valmistaa aterian. Lisäksi, voit kuunnella rauhoittavaa musiikkia ruoanlaiton lomassa.

Lähde: mindbodygreen

Uusi puolen vuoden treeniohjelma salille, jolla saat takuulla sekä voimaa että lihasta!

 

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: