10 ruokaa jotka edesauttavat nukahtamista

Onko sinulla vaikeuksia nukahtaa iltaisin? Ennen kuin turvaudut lääketeollisuuden luomiin apukeinoihin, kokeile mielummin luonnollisia menetelmiä. Jos siis olet levoton nukkuja, kokeile syödä näitä ruokia muutama tunti ennen nukkumaanmenoa.

Hunaja

 

Lisää loraus hunajaa lämpimään maitoon tai yrttiteehen muutama tunti ennen suunniteltua nukkumaanmenoaikaa. Tämä pieni määrä glukoosia alentaa oreksiinitasojasi (oreksiini on välittäjäaine, joka lisää vireystilaasi).

hunaja

Täysjyvä

 

Jos olosi on hieman levoton ennen nukkumaanmenoa, kokeile syödä jotain täysjyväpitoista, esim. täysjyväleipää. Täysjyvä lisää insuliinin tuotantoa kehossasi, mikä auttaa hermoratoja saamaan tryptofaania (tryptofaani on aminohappo, joka toimii rauhottavasti).

Leipä supertikis

Banaani

 

Banaanit sisältävät runsaasti kaliumia, joka on välttämätöntä syvien yöunien takaamiseksi. Banaanit sisältävät myös tryptofaania ja magnesiumia, joten tämä hedelmä on oikea lunnollisesti rauhoittava ihme.

banaani

Lue myös: Totuus banaaneista 

Pavut

 

B-vitamiineja on pitkään käytetty unettomuuden hoitoon, sekä stressin lieventämiseen. Pavut sisältävät erilaisia B-vitamiineja: B6, niasiinia ja folaattia.

pavut

Maitotuotteet

 

Se on totta – lämmin lasi maitoa, jonka äitisi antoi sinulle ollessasi lapsi, todella auttaa sinua nukkumaan paremmin. Maitotuotteet ovat luonnollinen unenlähde, sisältäen tryptofaania ja kalsiumia.
 mantelimaito

Pähkinät

 

Myös pähkinöitä on hyvä syödä ennen nukkumaanmenoa, sillä ne lisäävät serotoniinitasoja aivoissa ja ovat erinomainen magnesiumin ja tryptofaanin lähde. Saksanpähkinät, kurpitsansiemenet ja auringonkukansiemenet sisältävät eniten luonnostaan rauhoittavia aineksia.

treenaajan ravinto

Lue myös: 10 syytä syödä enemmän pähkinöitä ja siemeniä

Kalkkuna

 

Kalkkuna, niin kuin myös muu siipikarjan liha sisältää unentuloa edistävää tryptofaania. Jos olet nälkäinen ennen nukkumaanmenoa, kannattaa napostella pala kanaa tai laittaa siivu kalkkunaa leivän päälle.

Lihasmassa proteiinit

Kananmuna

 

Munat ovat myös hyvä tryptofaanin lähde, joten kovaksi keitetty kananmuna teekupin kera tai paistettu kananmuna täysjyväleipien kera edesauttaa unentuloa varmasti.

halkaistut munat

Tee

 

Kamomillatee ennen nukkumaanmenoa on hyvästä, sillä kamomillayrtissä on rauhoittava vaikutus ja lämpimän teekupin juominen rauhoittaa mielen ja edesauttaa siis varmasti nukahtamista.

vaihtoehto kahville

Jogurtti

 

Pieni kulho jogurttia ja muutama suosikkitäyte sekaan, esimerkikisi edellä mainitut pähkinät. Myös jogurtti itse edesauttaa nukahtamista sisältäen kalsiumia ja uneen tarvittavia hormoneja tryptofaania ja melatoniinia.

jugurtti

Lähde: popsugar 

Lue myös:

12 asiaa, jotka helpottavat nukahtamista 

Uni vai treeni – kummasta kannattaa tinkiä? 

7 merkkiä siitä, että et nuku tarpeeksi 

Näillä vinkeillä nukut paremmin