facebook_pixel

Hauiskääntö: tekniikka + 7 variaatiota

Salin penkkien välissä huhutaan, että Arnold Schwarzeneggerillä oli aikoinaan maailman parhaat hauikset. Toden totta: ne piirtyivät verkkokalvoille lavavaloissa suurina, mutta tasapainoisina kulta-ajan bodarin ylpeydenaiheena. Mutta miten sinä voit saada samanlaisen turpean käsipallukan, jota myös kaksipäiseksi olkalihakseksi kutsutaan? Hauiskäännöillä tietenkin.

Uni edistää vastustuskykyä ja palautumista

Elimistössä tapahtuu unen aikana terveydelle välttämättömiä toimintoja. Se palauttaa elimistöä päivän rasituksesta ja väsymyksestä, sekä tasapainottaa myös hermoston toimintaa. Tarvittava unen määrä on yksilöllistä ja osittain myös geenien säätelemää. Keskimääräinen...

Pakaroille kyytiä pyöräillen

Pyöräillessä maisema vaihtuu vauhdilla. Samalla pakarat saavat kyytiä, sillä jokaisella polkaisulla pakaralihakset aktivoituvat voimantuottoon. Pyörän selkään hyppääminen on siis mitä parhain tapa parantaa aerobista kuntoa sekä treenata pakaralihaksista teräksiset.

Räjähtävä plyometrinen treeni jaloille (VIDEO)

Plyometrinen harjoittelu on tehokas ja nopea treenimuoto, joka kasvattaa voimatasoja ja lisää kimmoisuuden lisäksi myös nopeutta. Plyometrinen harjoittelu on yleensä kehonpainolla tai pienillä vastuksilla tehtäviä hyppyjä, ponnistuksia, loikkia ja spurtteja.

Miten aloittelijan kannattaa aloittaa salitreenaaminen? 6 vinkkiä!

Aloittamisen vaikeus pätee liikuntaan hyvin voimakkaasti. Yksi syy on siihen se, ettei tiedetä, mistä sitä oikein kannattaisi lähteä liikkeelle, sillä vaihtoehtojen meri on vellovan valtava. Kokosin alle kuusi asiaa, joiden huomioonottaminen helpottaa suuntaamaan oikealle tielle kohti parempaa kuntoa ja kuntosalia.

Minkä ikäisenä voi aloittaa kuntosaliharjoittelun?

Onko voimaharjoittelu nuorelle sopivaa vai altistaako se vammoille ja loukkaantumisille? Jäävätkö voimaharjoittelijat kanssaeläjiä lyhyemmiksi? Nuorten kuntosalitreenaminen jakaa mielipiteitä. Nuorten lisäksi vanhemmat ovat usein epätietoisia siitä, onko kuntosaliharjoittelu heidän lapsilleen sopivaa liikuntaa.

Kun kamppailulajit vaihtuvat kamppailuun elämästä – Jani Kokki

1980-luvun Haminassa 8-vuotias rasavilli poika aloitti karaten kamppailulajielokuvien innoittamana. Näyttävät hypyt, pomput ja potkut kiehtoivat häntä ja pikkuhiljaa valkeni lajin olevan myös paljon muuta: filosofiaa, vanhempien kunnioittamista, hyviä käytöstapoja… Usean vuoden aikana karaten rinnalle nousivat myös taekwondo ja kungfu. Päihittämätön itsepuolustuslajien yhdistelmä johti kansainvälisten taekwondokisojen voittamiseen ensimmäisellä yrittämällä ja näin syntyi loistava pohja unelmalle: päästä itse Hollywoodiin kamppailuelokuvien hopearuuduille. Nuori Jani Kokki lähti luomaan tietään kohti päämääräänsä.