facebook_pixel

--- Ilmoitus ---

--- Ilmoitus ---

Kiireisen arjen keskellä treenille saatetaan rynnätä suoraan töistä, tai sitten kotona ehtii käydä kääntymässä vain pikaisesti. Lounas on jo syöty muutama tunti sitten ja kroppa huutaa energiaa, jotta iltapäivän treeneissä jaksaa painaa täysillä. Tässä vaiheessa apuun pomppaa helpot ja ravitsevat välipalaideat, joita kannattaakin olla muistissa kiireisen päivän varalle.

Treeniin valmistavaa välipalaa suunnittelemaan lähtiessä olisi hyvä lähteä liikkeelle siitä, että välipalassa olisi jotain proteiinipitoista, sekä hiilihydraattipitoista. Treeniä edeltävällä aterialla ei erikseen rasvanlähdettä välttämättä tarvita, sillä tällöin hiilihydraatit ja proteiinit saadaan imeytymään nopeammin ja näin ollen energiaa nopeammin kropan käyttöön.

Marjainen proteiinipitoinen smoothie

 

1 banaani

n. 60 g marjoja

25 g heraproteiinia

1,5 dl vettä

Heitä kaikki ainekset blenderiin, kaada vesi vasta viimeisenä jotta smoothie sekoittuu hyvin, sekoita. Juo tai lusikoi maukasta smoohtieta – koostumuksesta riippuen!

Tämä helppo ja nopea smoothie valmistuu kädenkäänteessä, hiilihydraatit tulevat banaanista, sekä kuitupitoisista marjoista, proteiinia saat heraproteiinista tai halutessasi jostain muusta proteiinivalmisteesta.

Pudix & banaani

 

1 kpl Pudix-vanukas

1 banaani (tai muu hedelmä)

Tämä supernopea välipala  on niiden päivien pelastus, jolloin liidät menossa, etkä ehdi kotiin kiireiltäsi. Yksi käväisy kaupassa ja ravitseva välipala on kasassa – banaanin hiilarit menevät kroppasi käyttöön samantien ja olosi virkistyy. Yhdessä Pudix-vanukkaassa on 20 g proteiinia, joka on oikein sopiva määrä kerta-annoksena keskikokoisella naiselle. Proteiini pitää sinut kylläisenä treenin loppuun asti. Oletko jo ennakoinut ja tilannut maukkaita Pudixeja kotiin kiireisten päivien varalle?

Proteiinisheikki banaanin kera

 

25 g heraproteiinia

1 banaani (tai muu hedelmä)

Myös tämä välipala on todella nopea ja valmistuu käden käänteessä! Ota aamulla mukaasi proteiinijauhetta ja banaani, hedelmän voit tosin kipaista kaupasta myöhemminkin päivällä. Proteiinijauheita on tarjolla monenmoisia, on perinteistä Hera80, lunnollisista ainesosista valmistettua Natural Proteiini tai esimerkiksi vähälaktoosinen Whey+. Proteiinijauheet ovat kyllä korvaamaton apu kiireisen treenaajan arjessa!

Perinteiset välipalaleivät

 

2 leipäsiivua esim. (Reissumies kaura)

50 g vähärasvaista leikkelettä esim. ohuen ohut kalkkunafilee

2 kpl kananmunanvalkuaista

tomaatti + kurkku tai muita vihanneksia

Näiden eväsleipien valmistamiseen kuluu noin 9-12 min, eli juuri niin kauan kuin kananmunilla kestää keittyä koviksi. Samalla aikaa voit valmistaa leivät muuten valmiiksi ja napata sitten kypsät kananmunat mukaasi kokonaisina ja kuoria ne vasta eväitä syödessäsi. Leipä on erinomainen hiilihydraatinlähde ennen treeniä, leipä voi olla tummaa ruisleipää tai esimerkiksi kauraleipää. Vaalean leivän hiilihydraatit imeytyvät nopeiten, joten jos kaipaat nopeaa energiapiikkiä voit siinä tapauksessa suosia vaaleaa leipää. Tosin ruis- ja kauraleivät ovat kuitupitoisempia, joten jos treeniin on vielä aikaa, voisivat nämä toimia paremmin. Kannattaakin testailla eri vaihtoehtoja ja löytää itselleen sopivimmat vaihtoehdot treeniä edeltäviksi aterioiksi, liika hifistely ei ole tarpeen. Proteiinit tässä välipalassa tulevat leikkeleestä sekä kananmunanvalkuaisista.

Tsekkaa myös:

Ruokavalion tsekkauslista – tarkista ruokavaliosi kuntoon!

Kuinka paljon treenaajan täytyy oikeasti syödä?

Ravitsemus treenin jälkeen – parhaat palautumisateriat

--- Ilmoitus ---

--- Ilmoitus ---

Pysy ajan tasalla uusista päivityksistä: